Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Polesz #2638 üzenetére

    list($a,$b,$c,$d,$e,$f,$g,$h,$i,$j,$k,$l,$m,$n,$o,$p,$q,$r) = $row;
    echo '<tr class="row_a'.$c.'"><td>'.$b.'</td><td>'.$d.'</td><td>'.$e.'</td><td>'.$f.'</td><td>'.$g.'</td>
    <td>'.$h.'</td><td>'.$i.'</td><td>'.$j.'</td><td>'.$k.'</td><td>'.$l.'</td><td>'.$m.'</td><td>'.$n.'</td>
    <td>'.$o.'</td><td>'.$p.'</td><td>'.$q.'</td><td><textarea class="row1">'.$r.'</textarea></td>

    Uhh, ez azért erős. Erről a változónév-használatról javaslom, sürgősen szokj le. Egyébként sem nyersz semmit azzal, hogy a $row változóból a megfelelő kulcson lévő értékeket átrakod egy másik változóba, aminek $a, $b, $c, stb. a neve, inkább értelmesen kellene elnevezni/lekérni az oszlopokat (van alias).
    Mindenesetre a kód karbantartása szempontjából a legrosszabb döntés ilyen változóneveket használni. Persze ilyen mennyiségnél nyilván egyből lehet tudni, ezzel mit is akartál csinálni, de nehogy aztán rászokj, meg ugye előfordulhat, hogy ez a kód még bővül, és kezdeni is kell valamit a kiíratáson kívül a változókkal, akkor meg nagyon fájni fog később, hogy ilyen változóneveid vannak.

    Amúgy 1200 sor formelemekkel kiegészítve, az tényleg rengeteg egy táblázat összerakásánál, valószínűleg ráadásul felesleges is akkora táblázatot megjeleníteni, úgysem lát át akkorát senki. Bár lehet, hogy kliensoldalon akarod utána szűrni, nem tudom, de mindenesetre ahogy már írták, összerakni egy ekkora táblázatot, mindenféle plusz elemével együtt, majd ezt bepasszírozni a DOM-ba, feldolgozni nem gyengén erőforrás-igényes a böngészőnek. És tényleg nem szerveroldalon kellene összeraknod. (JSON-ről, meg json_encode-ról itt írtam alul, hátha segít: [link].)

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák