Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Polesz #2649 üzenetére

    A JSON-t nem kell ám túlmisztifikálni, csak egy nagyon könnyen kezelhető formája az adatoknak, komoly támogatással (a legnépszerűbb programozási nyelvek vagy natívan támogatják, vagy létezik hozzá kiegészítő könyvtár).
    PHP-ben például egy egész komplex tömböt egyszerűen áthajthatsz a json_encode() függvényen, visszaadod szerveroldalról annak kimenetét (nem raksz össze semmiféle táblázatot, amivel szerveroldalon kéne tökölni, ha AJAX-os kommunikációról van szó), kliensoldalon pedig jQuery-vel nagyon egyszerűen fel tudod dolgozni ezt a formátumot.

    "minden sort editálni kell sajnos"
    Mióta létezik olyan magyar szó, hogy "editálni"? :W Segítek: a szó, amit kerestek, az a "szerkeszteni".
    Ez pont annyira béna és erőltetett műszó, mint az "applikáció" (nincs ilyen, a megfelelő szó az alkalmazás), a "performancia" (nincs ilyen, a megfelelő szó a teljesítmény), és még sorolhatnám.
    Bizonyos szakmai szavakat nehéz lefordítani, mert nincs igazán találó magyar megfelelőjük, vagy szemléletesebb, amikor az angol eredetit használjuk, esetleg segít a gyorsabb megértésben (pl. a "pager" szót többször látom, mint a "lapozó" szót, de lehet, hogy ez most nem a legjobb példa, csak pont ezt említették előttem), de a felsorolt szavaknak pont van.

    Na, de hogy érdemben is reagáljak rá, nem hiszem, hogy egyszerre szeretne valaki 1200 sort szerkeszteni. Épp ezért kellene lapozó.

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák