Aktív témák

  • ---Lasali---

    Közösségépítő

    válasz ludsimon #40811 üzenetére

    Szerintem nem kell ilyen élesen felfogni ezeket a videókat. Én is látom, hogy persze nem felelnek meg a körülmények, helyzetek a valóságnak, meg az általános lopási módszereknél sem alkalmaznak ekkora technikai felkészültséget. DE!
    Egyrészt erre a videó elején tomcat is rávilágít.
    Valamint szerintem azt az általános elképzelést viszont nagyon is jó hogy elpusztítja, amit sokan elhisznek, hogy az U lakatot aztán nem tudod elvágni, meg hogy ezek a drága lakatok olyan anyagból vannak, hogy leugrik róluk a fűrész. Ha nagyobb is volt azaz erő vágó mint egy átlagos, akkor is jó volt megmutatni hogy azért ezeket el lehet vágni lazán. Az meg hogy egy kézi fűrésszel (most a fűrész lapot hagyjuk) el lehet vágni a legdrágább lakatokat is. Szóval ezzel egy általános téveszme lett kilőve a világűrbe, hogy ezeket a nagyon drága lakatokat nem fogják elvágni. Az lett volna az ésszerűtlen ha 100 ezer ft os DeWalt akkus -s flexel vágta volna el az utcán... nem az hogy egy kis kézi fűrésszel...
    Vegyünk egy példát, és tekintsünk el az utcára lekötött 5 másodperc alatt ellopott bringák esetétől.
    Az én bringámat egy raktárból lopták el, ami a társas ház garázssora felől bejárható. Látja hogy én oda járok be vele minden éjszaka, meg tudja tervezni a lopás, kifigyeli mivan. Körülnéz, felméri a helyzetet, ha le is zárom egy ilyen 30 ezres lakattal, ő vesz egy fűrészt 3 ezerért, és éjszaka besurran, és szépen elvágja, és b*szhatom. De ha benne van a spybike akkor viszont reggel mikor felfedezem hogy nincs ott a bicikli, már meg is van hova tart vele.
    Ennyi. Próbáljuk meg máshonnan megközelíteni szerintem. Nagyon nehéz eladni valamit, nagyon nehéz hitelesnek lenni, támadni viszont valamit nagyon könnyű.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák