Aktív témák

  • Xantomas

    őstag

    válasz Vasinger! #4384 üzenetére

    A saját magam által fűzött kerekekbe jó (van már belőle egy pár) 1x sikerült 8-ast pakolni. Nagyon sok múlik a küllő anyagán, a felni minőségén, és a gumitól is.
    Eleve, minél nagyobb nyomáson használod a gumit, annak annál nagyobb stabilizáló hatása van.

    Pedig nem vagyok pehelysúlyú, és szeretek igen gyorsan lefele menni, a technikás részeken meg mindenen átmenni, de se a treking, se a 29er, se az outim kerekébe még nem került 8-as. Egyedül, a trekking régi, szimpla falú felnijébe, amit anyagi okokból noname küllőkkel fűztem újra, Annak mondjuk a felnije is szétnyilt, és három küllő elszakadt.

    Évente ellenőrizgetni kell, hogy kb azonos feszességűek legyenek a küllők, és tárcsás használatnál az első év után egy idő után a tárcsa oldali küllőket egy fél fordulattal meghúzni, mert a nagyobb erők miatt jobban nyúlnak.

    "Hát, ha azt veszed, hogy lepatkázol egy kereket egy merev és egy fullyval szerintem nagyon nem mindegy."
    Hát, ha valaki azért vesz fully-t, mert technikailag kinőtte a merevfarút, annak legyen már meg az a képessége, hogy meg tudja emelni a gép hátulját, hogy ne padkázzon... Szerintem. (mellesleg múlt héten én is padkáztam egyet figyelmetlenségből, be is kaptam egy felütéses defektet, azt is csak azért, mert a min 2,5bar helyett kb 1,5 baron használtam, hogy a homokos részen lefele jobban terüljön)

    "Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

Aktív témák