Aktív témák

  • Vasinger!

    nagyúr

    válasz ludsimon #4656 üzenetére

    Nem feltétlenül Neked válaszolok, hanem úgy az egész topiknak.

    Egyébként félelmetes, hogy pörög a fórum, követni is alig tudom a sok hsz.-t.

    Figyelmesen elolvastam amit írtál, de most nem csak arra fogok reagálni, csak olvasd végig kérlek.

    Kipróbáltam Meménél azt a CSAK 150k-s fully Meridát és nem bírom leírni, hogy milyen élvezet volt vele menni. A váltó úgy váltott mint az Atyaúristen (bár arra most sincs panasz), a teleszkópok úgy mozogtak, ahogy kellett. HA egy 2 centis kavicsra rámentem azt is kiszűrte, ha belementem egy állati nagy kátyúba, nem éreztem. Hihetetlen, mondom ilyen nincsen. Persze keményebb terepen más a helyzet, de ott nagyon vigyáznék rá, hogy nehogy valami baja legyen.

    Szóval ha egy 150k-s fully képes kielégíteni az igényeimet, miért ne vegyek azt? Írtad, hogy a váz könnyen elromolhat, ebben részben igazad van, de ha évente cseréli az ember ott a csapágyakat, akkor Meme szerint semmi baj nincs vele. Igaz az is pénz, de nem vészes.
    Rock Shox villa meg elől teljesen igénytelen, nem kéne hozzányúlni, a Deore felszereléssel szintén úgy van. A hátsós rugós tag, meg kétlem, hogy annyira elromlandó/igényes dolog lenne, legalábbis én úgy tudom. (ebben az árkat.-ban)

    Írtad, hogy 2-300k-t inkább jogsira költenéd, vagy akármi másra. Ezzel nem is tudnél jobban egyet érteni, ezért sem vettem meg az általad linkelt fullyt és ezért szabtam meg 150k környékén a határt. Egyedül a biciklizés az egyetlen komolyabb hobbim. Nincsen jó telefonom, gépem,hangrendszerem, motorom nincs, autóm sincs, jogsim se. Egyedül erre szeretnék költeni mert a biciklizés gyakorlatilag az életemmé vált.. De gondolom az itteni embernek nem kell ecsetelnem, mi a jó tekerésben. :)

    Jelenleg is egy merev farúval rendelkezek, de nem érzem, hogy csillapítana is valamit a rázkódásból. Abban teljesen biztos vagyok, hogy az első teló milyensége beleszól a dologba, de hátsómat nagyon szétszedi a sok bucka, állva tekerni meg sokáig nem bírok és nem is kényelmes/egészséges. Szóval egy jó elsőtelóval sem sokat változna az ügy. Bár jó lenne egy Torás merev vázast kipróbálni, csak nincs rá mód.

    Jah és remélem ebből a hsz.-ből kijött, hogy nekem nem a mutogatásra kell a bicikli, sőt, mikor tudom rejtegetem is, mert féltem. Ma is egyfolytában azon járt az agyam, hogy el ne lopják(pedig ez "csak" 80k), és csak 15 percre mentem suliba és 2 zárral le is zártam, közöttük egy ABUS-szal

Aktív témák