Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz DemonDani #6882 üzenetére

    Egyenes kormányon mekkora hossz kell, hogy kényelmesen el lehessen férni?
    Kényelmes > Markolat 130mm, fék, váltó, km-óra lámpa, és egy szarvacska esetleg

    Mindez simán felfér 580 mm-re, még egy csengő is ;] Ha OS a kormány, akkor már nem árt, ha a lámpát lehet a vastagított részre rögzíteni. Én mégis váltottam 660 mm-esre, mert hiába fért el minden, vázcsere után úgy megváltozott a geometria, hogy nekem volt kényelmetlenül keskeny az 580 mm-es kormány.

    (#6899) Teasüti: Ennek mi értelme? Nem kézenfekvőbb csak leváltani oda, ahol tetszik és elfelejteni a váltót?
    Kevesebb alkatrész, kevesebb meghibásodási lehetőség, feltehet szélesebb láncot, ami esetleg tovább bírja. Igénytelen városi jószágnak tökéletes, túrázni már nem annyira (az SS 29er külön kaszt, de most nem őrültekről beszélek :DDD).

    (#6907) zabcs80: na igen, ez már az a kategória, amivel látni is lehet terepen 25-30 km/h-s tempónál. Kíváncsi leszek a DX900-zal, a Hoséval és az én Ultrafire-ömmel való összehasonlításra.

    (#6885) DemonDani: [WCS Cabron kerék]
    De hát ez nehéz :D

    (#6919) DemonDani: OS-es a kormányszárad is? Különben azt is vehetsz még ;) Nem tudom, hogy van-e a mostani kormányoddal bármilyen kényelmi gondod, de én a hajlított kormányok között is széjjelnéznék. Kicsit nehezebbek, cserébe a csuklónak kényelmesebbek nehéz terepen. De óvatosan a nagy hajlítással, mert az ilyeneken a szarv nagyon hülyén tud állni.

    1 napig nem vagyok internet közelében, és fél óráig olvashatok :DDD

    Tamoo: részemről szintén RaceFace Ride van, csak hajlított és OS, egy Ritchey Logic kormányt váltott le.

    DemonDani: amint lesz időm szerelni, dobom ki a Ritchey Logic (OEM termék) nyeregcsövet, mert annyira rossz a rögzítése.

    A szkandium is alapvetően alumíniumötvözet némi szkandiummal és egyéb ötvözőanyaggal, csak könnyebb és jobb vázat lehet belőle gyártani. Amíg nem terjedt el ennyire a karbon, addig a szkandium képviselte a prémiumkategóriát (a fehér holló titán volt felette). A vázam szkandium, meg vagyok vele elégedve, az utolsó évjáratból vettem, amikor a Kona még foglalkozott ezzel a fémmel.

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Aktív témák