Új hozzászólás Aktív témák

  • sketchifun

    senior tag

    Kicsit körbeszaglásztam a horgászcuccaim között, az új felszereléshez.
    Van itthon 0,25-ös monofil zsinór, az jó lesz főzsinórnak. Illetve találtam 0,12-es méretben is zsinórt. :) Igaz, fonott, de nekem elég lepkefing kategóriának tűnik. :) Össze is raktam az új szerelékem, amely a következő, igyekszem egész évben evvel horgászni:

    0,25-ös monofil főzsinór, rajta csúszó etetőkosár. A végén gumigyöngy ütköző, majd előkerögzítő. Ezután egy 5cm múlva egy T forgó, amelyre 2db 8-as méretű horog van kötve, egyik szívószálban, gyufával megstoppolva. Így bedobás után az egyik horog nagyjából az etetőkosárral marad, míg a másik horog nagyjából 20 centivel odébb van. Mindkét horog esetében lehetséges a lebegtetés, a szívószálból nagyjából 5 centire lóg ki a horog. :)

    Furcsa volt ennyire vékony szerelékkel megkötni az egészet, fura, hogy nem merev(0,35-ös főzsinórhoz képest.). Bízok benne hogy jó lesz a dolog. Ha pedig vettem egy Feeder botot, akkor annyit alakítok az egészen, hogy a szívószál repül, illetve csak 1 horog marad, ami simán a gubancgátló csőbe van fűzve.

    Egyébként egy átlagos, 0,25-ös monofil zsinórral mekkora az a kosár, amelyet etetőanyaggal megrakva is biztonságosan bedobhatok? 50-60 m a horgásztávolság, van, hogy 80.

    Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán

Új hozzászólás Aktív témák