Új hozzászólás Aktív témák

  • forras2

    őstag

    Sziasztok!

    Több hónapos "munkám" beérni látszik... Május óta aktívan horgászok a Balatonon, de nem túl sok sikerrel...
    Kérdeztem a rutinos rókákat, hogy mi lehet a baj? Mindenki azt mondta, hogy az etető anyagon múlik minden. Ha jó a kaja, akkor oda csalja a halakat, ha nem jó, akkor nem lesz sok kapásom...
    Rengeteg anyagot kipróbáltam, olcsóbbakat, drágábbakat is, de nem volt áttörő siker.
    Meghallgattam mindenki tanácsát, és abból gyúrtam magamnak 1 sajátot, ezt megosztanám veletek, hátha segítek vele valakinek :))
    Saját főzésű kukorica, búza, repce mag.
    1 kg magot kb 1,5 liter vízben főzök meg, külön-külön, de úgy, hogy mindegyik vízbe teszek 5 csomag epres ízesítésű bolero port. Nem vicc :) Nem főzöm szét a magokat, kicsit keményre hagyom, hogy ha gyúrom az etetőanyagot, ne menjen szét.
    Darálok le sima kukoricát, búzát és repcét, ez lesz a massza alapja.
    Erre mennek rá a főtt magok. A magok víz tartalma miatt alig kell rá víz, hogy jó anyag legyen...
    Alapjáraton ez is már siker volt, de sikerült 1 tanácsra megtuningolnom, ami után olyan kapós lett az anyagom, hogy az elmúlt 4 napban összesen 107 halat fogtam. Volt köztük vörösszárnyú, nagyobbak is, volt bennük dévér is, abból is akadtak szépek... Volt balin is, bár az nem az etető anyagra jött... Volt ponty, nem is kevés, és a többsége 4 kg-nál nagyobb. Minden esetben délután 3-4-től este 8-ig lógattam, tehát csak pár órát.
    Kenyér héjat tettem bele, kb nagyujjam köröm méretére összedarabolva. És vigyázva rá, hogy ne nyomjam szét a kenyeret. Ez a kenyér 1 idő után neki áll kiázni, és jön fel a víz felszínére... Csalinak meg büdös kukoricát, csontit és trágyagilisztát használtam, minden esetben gyöngykukoricával és/vagy puffasztott rizzsel kikönnyítve.

Új hozzászólás Aktív témák