Új hozzászólás Aktív témák

  • jjohn

    aktív tag

    válasz horcsog #51959 üzenetére

    Mindenki, olyan távolságban horgászik, ahol szerinte nagyobb halak tartózkodhatnak. Lehet ez feeder vagy bojlis bottal. Van olyan, hogy csak messzebbről lehet megfogni a nagyobbacskákat. Nem mindig jelent 100+os távolságot, de a jól meg pakolt távdobó kosár bejuttatásához kellhet. A halakat oda kell csábítani és nem mindig elég egy kosárnyi etető anyag. Ha kell akkor nem árt több kosárnyi anyagot beküldeni. Persze van olyan helyzet mikor a parthoz közel vagy akár a partszélen nádas mellől lehet fogni szép halakat.

    Ekkor felmerülhet a kérdés, akkor minek a feeder, bojlis bot, hiszen a margin rakós botokkal 3,5-ös cső gumival begumizva is meglehet fogni a szebb példányokat.

    Igen ekkor van az amit írtál mindenki másképp csinálja.

    Folyóvízen, akkor kellhet a fonott dobóelőke, ha jól megpakolod a kosarat, ezen a rakéta kosarat értem, mert abba lehet 200-300 g vagy még kicsivel több is. Ha még 15-20 m-re is dobod, bizony indokolta fonott dobóelőke. Legalábbis én így használom. Persze eltérő a horgász technikánk. Illetőleg nem árt folyón, mert kicsit később kopik el minta monofil, ahogy a mederben a kövek, sodorják a szereléket és a kagylók is gyengíthetik.

Új hozzászólás Aktív témák