Új hozzászólás Aktív témák

  • horcsog

    tag

    válasz jjohn #51991 üzenetére

    Ja és még természetesen közelre sima feltolós felfektetős úszózás durvább cuccal de csak monofillal ha indokolt vagy olyan a terep.

    Folyóvíz megint más világ. Ott ha feeder az közeli peca az etetés kézzel általában megoldható a dobóelőkét ott is monofilból kötöm ha indokolja a sodrás nagyobb súly kell megálljon . Leginkább azért monofilból mert több rá a kapás tegyél egy próbát az egyik cuccodra kösd fonottból a másikra olyan monofilból ami még elég ahhoz a súlyhoz. Kétszer annyi kapás lesz a monofilon. Miért nem tudom talán a sodrás a fonotton ad egy más hangot surrog egy kicsit nem tudom. Ha a főzsinórod kellően vékony nem fog kelleni brutális nagy súly megálljon. Persze ha nagy halakra megy a játék és durva főzsinór kell az megint más . Persze ha bolognaival tudsz horgászni ugyanazon a pályán szinte spicc alól az megint egy más játék .

    Szóval szerintem csak egy előnye lehet dobóelőkeként tartósabb ritkábban kell kötöznöd. Esetleg jobban bírja fárasztásnál ha hozzáér valamihez. Bár ez határeset mert pl fás akadóban a fonott nagyon be tudja magát vágni a fába és game over.

    Nekem egyedül pergetés, vagy harcsázásnál állóvízen stupekezésnél ha messzire horgászom akkor fonott főzsinór . Még pontyozásnál szoktam használni kombi előkékhez egy darabot. Fluorocarbon előkén egy pici vékony fonott toldás . Másra nem használom a fonottat se dobóelőkének se főzsinórnak . DE van olyan harcsás ismerősöm aki a fonottat már nem használja stupekezéshez se 100 méterekre se. Jobban viszi a rezgéseket hangokat. Ott is lehet jelentősége kapások számánál. Pl ha látsz embereket kuttyogatni fonott főzsinórral hát lehet vele halat fogni csak nehéz. :) Fogósabb monofillal az a módszer is mondjuk egy próba kuttyogatás monofillal vagy fonottal szerintem 10:1 vagy 5:1 különbség kijönne kapásokban. Persze ott ahol még nem kuttyogatott senki lehet vele halat fogni egy darabig.

    Nekem ezek a tapasztalataim ezzel.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák