Új hozzászólás Aktív témák

  • galervin93

    őstag

    válasz tepenzed #56004 üzenetére

    Gyönyörű terület, még év elején autókáztam asszonyért a Dunakanyarba, akkor eldöntöttem, hogy visszamegyek arra a környékre. :)
    Távolabbi, de még mindig viszonylag finom hosszú előkés pecához fogsz majd kapni régi Swift árban MAP-ajánlásokat. :DDD ;] Én erre a célra a Benzar Competitiont vettem 390-ben. Itt és itt írtam róla röviden. Nagy peca tapasztalatom még nincs vele. Vékony, angolos, fog dolgozni kisebb potyesz alatt is, viszont nekem hiányzik egy kis merevség a nyélrészről illetve a középrész elejéről, amit azt érezném, hogy bár takony a bot eleje, mégis meghúzhatom egy teletöltött 20-30 grammos bullet-kosárral mondjuk. Igaz ez mind elméleti fejtegetés, nem volt még alkalmam kipróbálni. Ellenben ha érdekel, szívesen megmutatom a botot, Pesten/környéken mobilis vagyok.
    A keményebb dunai szerkóktól sem kell félni, ha egyszer a pálya azt kívánja, hát azzal kell nyomulni. Pontosan úgy voltam vele, mint te, azóta meg annyira megfertőzött a "dióverős" dunai feederezés, hogy mást se akarok csinálni. :K A kérdés az, milyen is az a folyóvíz, mennyire kell kemény cucc. Én egyelőre a fővárosi Dunán tolom, itt 100-200 grammos kosarakkal lehet horgászni, ehhez egy 150 gramm körüli feeder bőven elég. Simán jók a Döme-Nevis botok, de nekem egy ilyenem van. Nagyhalas pontyos botnak vettem, egyszer sem horgásztam vele így, ellenben a Dunán elég jól működik, 110-140 grammos (4-5 unciás) kosarakkal. Ami engem anno meggyőzött, hogy vagy 50 grammal könnyebb, mint a Döme-Nevis botok, ez már masszívan érezhető nem csak kézbe véve, de hal alatt is jobban dolgozik. (Ezen kívül még van egy disznóölőm, egy szintén 390 hossz / 150 grammos öreg Shimano, na ez már tényleg a nagyobbacska halakra való, 5-6 unciás kosarakat úgy meg lehet küldeni vele, meg se kottyan neki...) Szóval valami ilyesmi, 100-150 gramm dobójú botban gondolkodj.

    anytime
    Ismerem, nem rossz, ugyanazt tudja, amit a többi ugyanennyiért. :) Nagy különbségek nem lesznek áron belül.

    szerk.: errefele elkezdett hullani a nyárfaszösz... :O

    [ Szerkesztve ]

    Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

Új hozzászólás Aktív témák