Új hozzászólás Aktív témák

  • ooloo

    őstag

    válasz galervin93 #59982 üzenetére

    Szia ,

    Szép sorban ...
    "Egy 3-4 órás pecához kb. mennyi kenyér kellhet? " Ez a sodrástól is függ , no meg a kenyér minőségétől . A nehéz barna kenyerek tartósabbak , mint a laza szerkezetűek . Érdemes néha ránézni , hogy mennyire kopik a zsákból a kenyér . Ha kell , akkor pótolni . Ha nincs utánpótlás , akkor a halak is odébbáll(hat)nak . Nem kell attól tartanod , hogy a nagy csobbanástól örökre szétrebbennek a halak ... 5 perc sem kell , már ismét ráállnak az etetésedre . A maradék etetőanyagot is beleteheted a kenyeres zsákba .

    "Hol számíthatok kapásra, dobjak közvetlenül a zsák alá, és onnan engedjem, vagy lentebb várhatóak a halak?"
    A zsák alatt bárhol .... érdemes kicsit beljebb és feljebb dobni , mint a zsák . Mire a zsák vonalába ér a szerelék a horog a fenék közelében van . Szépen - enyhén - visszatartva bekormányozod a zsák vonalába és enyhén visszatartod ... néha engeded . Sokszor akkor kapja el a hal , amikor a visszatartásból elengeded . És ami fontos (szerintem ) ... a botot fogó kezed mutatóujja mindig a zsinóron legyen . A legtöbb esetben hamarabb érzed a kapást , mint látnád .

    "És egy praktikussági kérdés - hogyan érdemes megoldani pl. a csalik szárazon tartását a vízben állva?"
    Szigorúan kenyérrózsa ... ha lehet rögtön a kemencéből . Minél frissebb a kenyér , annál jobb . Kicsípsz egy keveset a beléből és kb a felét rányomod a horogra . A másik fele maradjon lazán . Kerestem használható képet , hogyan is néz ki , de vagy kicsi a kép és nem látszik a lényeg , vagy nagy de állóvízre való csalizási módszert ábrázol .

    Ha van még kérdésed ne habozz kérdezni .

    Viszont azt csodálom , hogy más nem ugrott rá a kérdésedre ..... pedig van itt nem kevés minden hájjal megkent , tapasztalt "vén róka" .

    Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!

Új hozzászólás Aktív témák