Új hozzászólás Aktív témák

  • MeTaL

    tag

    válasz sNORh #9030 üzenetére

    én is kb. ugyanezt tudom de mégis kicsit megspékelve...

    Felforralsz vizet, és szép lassan beleöntöd a kukoricadarát,közben kevergeted, mintha tejbegrízt csinálnál. Közben mehet bele kb. 3-4 evőkanál kristálycukor ezzel ugye egyrészt jobban fog tapadni az etetőanyagod, másrészt édes ízt ad neki. Addig kell kavargatni a lángon amíg majdhogynem megáll a kezedben a fakanál, tehát alig tudod már kavarni. Ekkor kész, elzárhatod. Utána még tehetsz rá egy kevéske őrölt fahéjat, nem kell egy csomag, kb. 2 teáskanálnyi. Elkevered, és kész. Lefeded, és hagyod hűlni... Jó ha lefeded mert még jobban megpuhul a dara.

    Amúgy jó addig főzni amíg meg áll a kezedben a fakanál mert amíg kihül addig a pára miatt kap egy kis nedvességet, ha nem főzöd meg rendesen akkor kicsit vizes lesz.
    Ez jó etetni is és etetőkosárba is egyaránt. Ennél vacilálósabb kaja nem kell. És ezt az időt megéri rááldozni amíg megcsinálod.kb.10-15 perc.mire elhúlaz hosszabb idő.

    Ami gyorsabb megoldás de nem olyan jó: áztatsz kenyeret, jó alaposan kinyomod belőle a vizet,utána száraz kukoricadarát teszel hozzá, annyit hogy rendesen összeálljon, össze tudd gyúrni. Mehet bele megint egy kis fahéj. Cukor ebben az esetben nem, mert nem tud elolvadni normálisan.

    Amit még lényegesnek tartok: terményesnél vásárolt kukoricadarát vegyél és ne "ABC-set".

Új hozzászólás Aktív témák