Új hozzászólás Aktív témák

  • Végbéla

    csendes tag

    válasz zollye #2721 üzenetére

    Az a sanda gyanúm, hogy a 29-esek külföldi eladásáról majd nem sikerül megegyezni az érdeklődőkkel, s a történet úgy fejeződik be, mint a Vegák esetében: valamelyik csókos jó pénzért megsemmisíti őket.
    Megint végignéztem a honi légvédelem sorsáról szóló fórumos hozzászólásokat. Nem sírom vissza a letűnt rendszert, de annak idején valahogy volt látszatja, hogy mire költötték az ország pénzét. Ha jól számolom, 20 telepített lérak osztály, + a mobil állványok (KUB, KRUG), + a csapatlégvédelem (Silka, Sztrela, Igla). S néhány gazdag pártvezető.
    Ma néhány KUB, Mistral, Igla. Emellett rengeteg politikus, s mindegyik gazdagabb, mint az előbb említett pártvezetők. Hát itt az ország pénze...
    Más:
    Egy egykori ht. ismerősöm mesélte (nem lérak-os), hogy Bocskán (Zala) volt egy laktanya, ahol laktanyán belül duplán elkerítve volt 1 db rakéta, szovjet kezelésben, légvédelmi célra. Annak idején a nyugati atombombázók az Adria felett járőrözve az Isztria magasságában fordultak vissza úgy, hogy észak felé kezdték a visszafordítót. Abban az esetben, ha a fordulót nem fejezik be, hanem tovább jönnek észak felé, az orosz indította volna az 1 db rakétáját, amely elméletileg leszedte volna a bombázókat. Logikusan végiggondolva ez csak atomfejjel szerelt rakéta lehetett. Tud valaki erről valamit?

Új hozzászólás Aktív témák