Új hozzászólás Aktív témák

  • ontheground

    tag

    Sziasztok. Van itt valaki rajtam kívül, aki Openelec 5.0.8/Kodi 14-re van kényszerülve, mert 32 bites x86 alapú cuccra sajnos nincs más, újabb minimál rendszeres alternatíva?

    Kipróbáltam ezt a snapshotot, cd-re kiírva a telepítőt, egy 2 gigás ext2-re formázott pendrive-ra szépen feltelepül, igaz kicsit sokáig szöszmötöl telepítéskor, illetve nem árt neki a 4GB tárhely minimum, mert nem sok hely marad(kb. 600MB).
    Másik gépen is lehet telepíteni a célgépen használt meghajtót átpakolva oda, ha a célgépben nem lenne cd/dvd olvasó(vagy pendrive-ra is ki lehet írni a telepítőt).
    A pendrive csak próba volt, majd SSD-re kerül a rendszer valószínűleg, mert ez nem Squashfs image, mint a Libre/Openelec, ez írja is a lemezt rendesen.
    17.6-os Kodi van benne, a Wifi-t a Kodi-ból kilépéskor(exit), az üres képernyőn a CTRL-ALT-F1 kombináció bebillentyűzésével, a megjelenő parancssorban lehet beállítani.
    Felh. név/jelszó: root/root, a passwd paranccsal megváltoztatható.
    A "nano /etc/network" majd "nano /etc/network2" parancsokkal lehet a hálókártyák beállításait szerkeszteni, CTRL-O a szerkesztőben a mentés, CTRL-X a szerkesztőből kilépés, majd a "reboot" parancs kiadásával újraindul a gép az új beállításokkal.
    Meglepően gyors a Kodi rajta, én stabilitási problémát sem tapasztaltam, pedig ez egy erősen alfa verziós szoftverkombináció. 95MB-ot eszik az 1GB-os RAM-omból alapállapotban.
    Movieshark, Exoshark, RTL Most szépen megy, ezek az Openelec 5.0.8-on már nem mentek. Valószínűleg a HBO Go is mehet, írható-olvasható a rendszer, a widevine-t tuti be lehet rá tuszkolni.
    A /root/.kodi könyvtárban van az userdata mappa. Nem túl esztétikus megoldással, de az /etc/profile.d-ben levő sh fájlok valamelyikében lehet pl. a Kodi indulása előtt parancsokat futtatni, illetve az userdata mappában rendelkezésre áll az advancedsettings.xml is, mint bármelyik Kodi-n.

    /snapshots/geexbox-kodi-i386-generic/20181015/binaries.i386/

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák