Új hozzászólás Aktív témák

  • Z.É.T.

    őstag

    válasz syberia #1507 üzenetére

    Kettő mondat, kettő hazugság.
    Egy fokkal jobb, mint döbrögi 17x leírt háború szava egy poszton belül és sokkal jobb, mint tóthlaca bármely mondata, amely maximum nyomokban tartalmaz valóságot.
    --
    Nekem fogalmam sincs, kik a fórumon a legokosabbak, de látom, annyi önkritikád van, hogy magadat nem soroltad oda.
    ++
    Dr. Kulja nem volt optimális választás a szavazók részéről, de hát a szavazók többsége nem sejthette, hogy a néphülyítőknek tálcán kínálják ezzel a következő ruszki propát. Ahogy megláttam a listában, ez volt az első gondolatom.
    De ilyen ez a demokratikus szavazás, sokan későn veszik észre, hogy rossz lóra tettek, az emberi psziché viszont olyan, hogy még a döglött lóról sem száll le szívesen, mert akkor be kellene ismernie, hogy átverték.
    És van, akinek pedig sosem esik le.

    Konteónak számít felismerni a nagyvezír szavaiban a későbbi hatalomtechnikai metódusának terveit?

    29:40-től orbán, yt

    Szövegesen, a szűkös mobilnetesek kedvéért, "a miniszterelnök a tegnapi három bekezdéses bejegyzésében 17-szer szerepelt a háború szó, nézzük meg, hogy vajon ő mit is gondol erről a dologról:

    "Ugye most ha van egy séma amit a politikusok ismernek, a közvélemény talán kevéssé, hogy háromszögbe, ilyen piramis alakba ábrázolja, hogy az embernek milyen szükségletei vannak, amelyet a világgal szemben megfogalmaz. És itt a közösségi léttől kezdődően az egzisztenciális biztonságon át a fizikai biztonságon keresztül minden megtalálható (Maslow piramis, szerk). És az általános európai felfogás a mi szakmánkban az, hogy legalul, tehát a legmélyebben, ezért a legmeghatározóbb erővel a fizikai biztonság iránti vágy jelentkezik az emberben. Ezért van az oly gyakran, nem csak Magyarországon, hanem máshol is, különösen a harmadik világ országaiban, hogy a hatalmon lévők éppen az embereknek ezt a legalul lévő, legmélyebb, legerősebb ösztönökből fakadó igényét, vagy életösztönét támadják meg. Ez pedig a fizikai biztonság. És ha el tudja hitetni egy kormány, vagy egy ilyen harmadik világbeli erő az ellenfeléről, hogy valójában ezen a szinten kell félni az ellenzéktől, mert az a fizikai biztonságot is veszélyezteti már, akkor jó eséllyel pályázhat arra, hogy mindenfajta kormányzati teljesítménytől függetlenül, a rend iránti vágy miatt odafordulnak az emberek."

    - Orbán Viktor az Echo TV Tabuk nélkül c. műsorában (2007. február 28.)

    --

    (remélem, 20 év múlva sem lesz nagyobb gondunk, mint a 2021-es vakcináció vélt/valós hasznáról és kockázatairól vitázni egy topicban :DDD )

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák