Új hozzászólás Aktív témák

  • davenport

    aktív tag

    válasz dchard #90011 üzenetére

    Úgy írtad, hogy Torontóból jön a csomagod, úgyhogy a Kanadával kötött egyezményt linkelem, remélhetőleg most már jól. Nem kivették az egyezményből, bele sem került, és valszeg nem is igazán fog. Az általad linkelt CETA tudomásom szerint nem magánszemélyek vásárlására vonatkozik.

    "nonszensz kategória ugyanannál a szolgáltatásnál ugyanazt az adónemet kétszer befizeti". A logika az lenne, hogy az egyik esetben a termék eljuttatásának a díját fizeted meg a szállítmányozónak, az abban rejlő áfát, a másik esetben pedig azt, hogy ez a termék belép az országba, és ott fizeted meg az ún. import áfát (ami mondjuk a normál áfával egyenértékű) az államnak.

    Igen,ez valóban egy jogos felvetés, hogy miért tartozik az adóalapba a szállítás, de meg is adod rá a választ, minden termék 1 dollár lenne 199 dollár szállítással, az állam pedig nem szeret lemondani a bevételeiről. Valamint a termék árának ez is része, hiszen amikor te ezt a terméket eladod, valszeg beleszámolod az eladásba ezt is, mivel tokkal-vonóval ennyit fizettél érte, és ugyanígy tesz az is, aki az adott terméket viszonteladásra veszi.

    [ Szerkesztve ]

    No money, no honey.

Új hozzászólás Aktív témák