Új hozzászólás Aktív témák

  • runner 125

    nagyúr

    válasz n0rbert0 #102043 üzenetére

    Ez gyakorlatilag az igényeid és rászánt keret kérdése.

    Mivel nálunk egybe van épülve a házzal, ezért ugyanaz a rétegrend lett benne, mint a házban. Tehát lapvibróval döngölt föld, vastag vízzáró fólia, szerelőbeton, GV45, nikecell (ide XPS került végig, nem EPS, a sokkal nagyobb szilárdság, autók súlya miatt), majd vízzáró fólia, hőtükrös fólia, végig 8-as vasháló összekötve és az estrich (12cm vastagon a benti 6 helyett).

    Ha egyszerűbben akarod megoldani csak 1 réteg betonnal, akkor mindenképpen vedd meg a legvastagabb technológiai (vízzáró, de felénk "traktorfólia" néven is fut) fóliát és bedöngölt földre fektessétek le a beton alá, végig összeragasztva, a falakra függőlegesen felhajtva! Majd ha a kész beton, körbe le tudod vágni a kiálló fóliát. Ez azért fontos mert a talajpára, talajvíz ellen így sokáig védve van a betonod, más felől száradáskor a talaj nem rántja ki belőle a vizet, kisebb a repedés / beton kötési sérülésének kockázata.
    Jah és vasat mindenképpen tegytek bele, 8-as háló elég. A betonvastagsága minimum 10-12 cm legyen.

    [ Szerkesztve ]

    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák