Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz csubuka #102995 üzenetére

    CPL, HPL, HPS, egy kutya, ezek csak a felületet jelentik a dekorlemezen, szerkezetileg semmi különbség, a tok meg általában MDF.
    Fém tokos ajtóval 20-30 év múlva leszel bajban. Legalábbis aki most akarja cserélni a régi fém tokos ajtajait, az vagy kivési a tokot a falból, vagy ráépíti az újat, mert ajtólapot készen nem kap bele, egyedi gyártás falchoz, pánthoz, zárfogadóhoz igazítva meg drága.
    Nekem az alsó pántig felázott a fürdőszobaajtó tokja, de ez a vizes sara volt, nem az ajtóé, el volt cseszve a folyékony fólia és a küszöb alatt jött fel. Miután ez rendbe lett téve, a tokot cserélték (friss ajtó volt, elég volt csak a tok, a pántok, zár helye nem változott) és nincs semmi baja.

    Ha nagyon akarod, van a laminált padlóhoz való impregnáló, azzal körbe kened az ajtólapot, tokot is, de szerintem felesleges.

    Abban igaza van Paul64 fórumtársnak, hogy a CPL, HPL, stb ajtók a javíthatóságban is hasonlítanak a lamináklthoz. Azért létrával egyszer-egyszer én is hozzáértem már az ajtóhoz, a porszívó rendre koppan az ajtófélfán, de nincs baja. A fürdőajtót minden évben kétszer leveszem, amikor a mosógép helyét takarítjuk, annyira kicsi a hely, hogy máshogy nem tudunk hozzáférni.
    A fa ajtót ha levered, megcsiszolod, kigitteled, újra fested. Ez mehet saját kézzel, de szakemberrel is. Viszont lényegesen puhább anyag, gyengébb anyag, könnyebben sérül, de könnyebb is javítani.

    [ Szerkesztve ]

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák