Új hozzászólás Aktív témák

  • tknof1871

    őstag

    Üdv!
    Valaki tudna adni egy linket vagy URL-t ami pontosan leírja hogyan kell megjavítani egy külső ablakpárkányt a hibásan elvégzett hőszigetelés után? Milyen anyagokra, szerszámokra van szükség, milyen időjárási körülmények között kell csinálni, mik a lépések stb. stb.
    2,5-3 éve beázok, mióta megcsinálták a hőszigetelést a panelházon. 16 cm polisztirolt tettek fel. Szép nagy lett a párkány. Valamilyen fémlemez. A víz megáll rajta, beázok. Mikor erős szél fújt és az eső oldalról verte a ház falának elég látványosan folyt be a víz a panel és az ablakkeret között. Lent, a belső párkány alatt. Mintha semmi se lett volna a víz útjában.
    Már nem az eredeti fa ablakkeret van. Azt majdnem 20 éve kicseréltük modernre. Szerintem a hőszigeteléskor a párkányt letépték. Biztos megsértették a purhab kemény héját, amivel az ablakszerelők az új ablakkeret és a panel közötti rést kitöltötték.
    Lehet ismerős a sztori, már kértem segítséget a fórumban. Először még az ablakkeret tetején is beáztam. Legfelső lakó vagyok. Ahogy valaki ajánlotta a topicban megpróbáltam felmenni a tetőre, megnézni mi van ott az attika fallal. De olyan nehéz a kibúvónyílás ajtaja, nem tudtam felnyitni. Úgy kell elképzelni, mint ahogy a harckocsikon van. Ez 4 emeletes panelház, ezen nem olyan könnyű kijutni a tetőre, mint a 10 emeleteseken.
    Egy rokonom segítene megjavítani az ablakpárkányt. Már idős, de az a típus, aki mindig hamar beletanult a dolgokba, feltalálta magát. Sajnos én nem ilyen vagyok. Most rossz az idő, tél van. Tavaszra fel akarok készülni a javításra.

    A panelház felújítási tervét honnan lehet megszerezni? Terv szerint lejtenie kell a párkánynak, ebben biztos vagyok.
    A lakásfenntartó szövetkezetnél megvan a felújítási terv, milyennek kéne lennie a kivitelezésnek, de nem adnak másolatot. 1 vicc. Mintha valami piszkos titkot rejtegetnének.
    Eddig iparialpin technikával kívül javítgattak. Most már küldenének valakit, aki az ablak kinti, a külső párkányát megcsinálja. Belülről, a lakásból. Remek, kezdődhet a bútortologatás, szobaátrendezés. Eljátszották minden bizalmam. Ehhez már csak az fog hozzányúlni, akit személyesen ismerek.

    Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

Új hozzászólás Aktív témák