Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    kérdésem van:

    négy emeletes társasház második emeletén lakunk, és észrevettük, hogy az egyik szobában a függönykarnissal párhuzamosan, attól bentebb pár centire egy kb. másfél alkarnyi hosszú, 10 cm széles csíkban beázásfolt van. a közepe a plafon fehérjénél fehérebb, és simább felületű, mint a plafon máshol.

    felettünk elvileg nem laknak most, ki szokták adni a lakást, nem biztos, hogy üres, de nem láttunk a nyáron mozgást, előtte meg diákok bérelték.

    az utcáról úgy tűnik, hogy az ablak zárva van, bár elég tré állapotban lehet. vizes szerelvény innen messze van csak.

    nem fér a fejembe hogyan ázhattunk így be? eső már rég volt, de ha volt is, a zárt ablakon nem tudom, hogy hogy eshetett be annyi, ami minket leáztatott volna. esetleg valami egyéb módon, külső körülményként áztunk volna be a homlokzattól 30 centire, csíkban?

    mi ilyenkor a teendő? soha nem volt még dolgom beázással, biztosítóval. gondolom közös képviselőt kell hívni, megnézni a lakást, hogy mi áztathatott le minket, egyeztetni, aztán szólni a biztosítnak? ezt kinek a biztosítása fedezi? a felső lakásé? vagy a házé? szerintem egyértelmű, hogy nem az én biztosításom terhére kellene megcsináltatni, hiszen nem én vagyok a hibás, és a felső lakó "áztatott le".

    a biztosító ilyenkor mit fizet? a teljes szoba plafonjának festését? nagyságrendileg ez mekkora költséggel járhat? és eszerint vagy ennek ellenére mennyire számíthatok nagyságrendileg a biztosítótól?

    mit lehet még tenni annak érdekében, hogy ne forduljon elő, hogy most kifestetek, és két hónap múlva újra leázok?

    hova menjek, merre induljak? minden segítség jól jön most.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák