Új hozzászólás Aktív témák

  • M08-as ablakok, ezek 78×140-es tokkülméretűek.
    3 van belőlük. Ilyenek:

    Nem akarom kézzel, meg egyébként ahogy ujjal végigdörzsöltem, már le is jött a nagyja, ezért gondoltam, h átfestem.

    Igen, ilyen lazúrt vagy mit írtak a Velux oldalán is alapnak, és arra a lakkot. Miért ne lakkozzam, gyárilag is az van rajtuk. Nem akarok színt adni nekik, maradjon csak olyan, ahogy gyárilag lenne.

    Nem nagyon akarom kézzel csinálni, mert géppel hamarabb meglennék, nem olyan nagy felület, nem az egész tokot akarom festeni, kizárólag az ablaküveg keretét belülről, ott jött le végig a lakk, a többi részen ép.

    Ezt is csak úgy vettem észre, h kiköltözött egy lakó, és penészes volt a keret pár helyen (ezt most hagyjuk, h ennyire balf×sz volt az előző lakó, h a szobában a radiátorokon szárította a ruháit, meg sose szellőztetett, le is csapódott a pára/kondenzvíz, ablakon is vannak szellőzőrések, azokat is bezárta a b×rom, nem csoda, h megpusztult a levegő a szobában.
    Szóval lefújtam Szavo-val, le is jött a penész, de nézem, h a lakkot meg nem ártana pótolni a kereteken, mert gyalázatosak.

    Ez a gyári ajánlás:
    "Normál esetben 4 évente, nagyobb hőnek, fokozott napsütésnek és/vagy páratartalomnak kitéve 2 évente újra kezelni kell, 300 szemcsenagyságú papírral le kell csiszolni, a száraz, tiszta felületet egy rétegben vízbázisú gombaölő alapozóval, majd két rétegben vízbázisú akril lakkal/festékkel kell lekenni."

    Természetesen lemaszkolom mielőtt festem, és a gumicsíkra is vigyáznék.
    Épp ezért nem akarok ilyen szalagos csiszolóval, meg sikittóval nekiállni, mert azzal tuti nem tudnék szépen dolgozni.
    Ezeket a háromszög fejű csiszolókat viszont nem ismerem, ezért gondoltam, h megkérdezem itt.

    [ Szerkesztve ]

    Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

Új hozzászólás Aktív témák