Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz gordonfreemN #64991 üzenetére

    A laminált egy vékony szar, a leggyengébb része a klikkes illesztés, főleg a sarkoknál van elgyengítve. Ennél fogva kimondottan igényli a kiegyenlített aljzatot. Nagyon sokan úgy vannak vele, hogy majd az 5 mm-es polyfoam megoldja, de ezek a szarok nem tartanak eleget. Az alátétfólia terhelés alatt összenyomódik, minél vastagabb, annál nagyobb vertikális mozgást enged a burkolatnak, amit a burkolat kapcsolódási rendszere nem bír el. Ez nem a burkolat hibája, hanem a fektetésé.
    Azért írtam, hogy lépésálló alátétlemezt használj, mert azok kb 900 kg/m2 terhelhetőséget már elviselnek, így a laminált nem hasal el olyan könnyen.

    Ez például 5 mm vastag, 0,22 m2k/W értéket szigetel, egymásba tudnak kapaszkodni, tehát szét sem csúszik, és 7 tonna/m2 terhelést elvisel. Ha fér, teszel több réteget egymásra, ez a hőszigetelést is növeli. Esetleg egy 4 mm-es farostlemezt teszel a rétegek közé.
    Itt az egyik importőr árlistája. :K

    Salakfeltöltést mire teszed? Van a salaktól könnyebb, hőszigetelő anyag, zsákos, párezer Ft köbmétere. Párnafa, közé beszóród, rá 15-20 mm vastag OSB és burkolsz. Van drágább anyag, az párnafát sem igényel, tömörítve teherhordó.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák