Új hozzászólás Aktív témák

  • goodboy007

    senior tag

    válasz rwin5 #27953 üzenetére

    Én pont az Oppenheimer által felvázolt szituban voltam IT-sként. 2019-ig kerestem nettó 230k-t, aztán BP-re költözéssel ez 530k-ra ugrott, de nem lett hirtelen a semmiből spórolt pénzem. Akkoriban ha lett volna 4 millió a számlámon, simán vettem volna egy 40 milliós panelt.
    3 év albérletezés alatt kifizettem 4,2 milliót a levesbe, amit vissza is hozott volna, azóta meg ki lenne adva.

    Ha valaki vidékről költözik BP-re és ezáltal meg tudja többszörözni a fizuját, azzal hirtelen nem kerül több millió a számlájára, hiába dolgozik "zsánerszakmában", pl. IT.
    Arra emlékeztet a felvetésed, mikor itt a topikban is előkerül, hogy nominálisan nem nőttek vagy bőven infláció alatt nőttek a lakásárak, tehát reálértéken hatalmas csökkenés van éppen.
    Tulajként ez persze rossz, de aki vásárolna, annak aztán hatalmas vígasz, hogy 40-ről nem 50-re, "csak" 5 misivel 45-re nőttek az átlag lakásárak, elvégre a 30% infláció azt jelenti, hogy az addig összegyűjtött önerőt beszorozza a bank 1,3-al. :DDD

    A másik felvetésedre, hogy 150k+ -ezalatt már nem igen van- albérletre vagy 220k-s törlesztő saját lakásba, akár hosszútávra, nincs olyan körülmény, hogy ne utóbbit választanám. Előbbi minden esetben együtt emelkedik a piacal, míg utóbbi már a futamidő első harmadában szarrá inflálódik, ergo előtörlesztés nélkül is idővel könnyebb lesz fizetni. Nem hogy 25, de 10 év múlva is töredék erőfeszítés lesz fizetni (persze nem Gizikét, mint hitelfelvevőt tekintve, aki 25 évig ugyanott, 5% éves fizuemeléssel dolgozik).

    #27958
    Tanárként nem BP-n kell lakást venni, nekik vidéki ingatlan lehet reális cél a budapesti árak töredékéért és igen, így már nekik is segítség lehet.

    [ Szerkesztve ]

    "propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007

Új hozzászólás Aktív témák