Új hozzászólás Aktív témák

  • CathyR986

    újonc

    Sziasztok,

    van egy nem mai csirke LG 42LV3400-ZG modellszámú több mint 10 éves LCD tv-m.
    Már párszor jelentkezett egy olyan probléma, hogy mintha kontakt hiba lenne, mintha gerjedne néha 1-1 másodpercre a kép. Persze akkor a hang is beleciccen. Tegnapra már kb élvezhetetlen volt bármit is nézni rajta, mert nem csak néha fordult elő, hanem néhány megszakítással akár percenként többször is.
    A képe szép, eddig nem volt vele baj, először azt hittem talán a HDMI kábel lehet a gond, így egy másik slotba dugtam egy másik HDMI-t, s azt csatlakoztattam a TV-hez. De a probléma ugyanúgy fennáll. Sőt egyre gyakoribb.
    Van, hogy az egész képernyő zizzen, keresztben teljes szélességben, vagy csak a legalján, vagy akár a közepéig egy másodperc töredékéig hallható a hang, és belezizzen a képbe fehéres csík. Egyre sűrűbben sajnos.
    Mindig vigyáztam rá, bár költözött már párszor szegénykém. Eddig nem volt gond vele, a jelenség apránként jött elő, pedig 1,5 éve már fix a helye, nincs mozgatva. Most már folyamat.
    Előfordul másnál is ilyen? Mi lehet a gond? Érdemes lehet megnézetni? Vagy fogadjam el, hogy szegénykém (imádom, mint minden műszaki dolgomat, s vigyázok is rájuk) felett eltelt az idő, s ideje lecserélni?
    Remélem még aktív ez a kérdezz-felelek rész, s kaphatok bármi iránymutatást.

    Akár jó tanács, akár költségileg.

    Köszönöm, s kellemes ünnepeket-pihenést.
    (nekem a filmezés így nem pihentető, hanem szomorú és idegtépő. :()

    Üdv,

    Kata

Új hozzászólás Aktív témák