Új hozzászólás Aktív témák

  • JuliuS

    tag

    Üdv, gond adódott, segítséget kérnék, és ez tűnik a jó topicnak:

    Samsung B650-es tévémen elkezdtek a színek furcsán viselkedni, a sötétebb (szürke, fekete) tartományban. Megpróbálom körülírni a jelenséget: a bőrkabátok, fekete hajak csillognak, mintha viasszal kente volna le az ember, az RTL Klub reklámok között felvillanó logójának szürke háttere egy nagy pacává változik, a kék színátmenet nem fokozatos, hanem szakaszokban változik az eddig fokozatmentes átmenet... még jobb példa jutott eszembe: amikor egy 16 millió színes képet lementünk gif formátumba, 256 vagy még inkább 128 vagy kevesebb színnel megjelenítve. És napról napra rosszabb a helyzet, mintha egyre kevesebb szín különülne el.

    Lefotóztam a jelenséget a WDTV menüképén, ahol eddig fokozatmentes árnyalatú körök voltak, most pedig láthatóan nem azok, és szét is tördeli az íveket (mondjuk ezt a jelenséget mozgóképnél nem veszem észre, csak így látható. Teljes képernyőn, illetve ]bal alsó sarok, jobb alsó sarok kinagyítva.

    Ja, teljes áramtalanítás után, bekapcsolást követően olyan 5-10 mp-ig még jó a kép (a WDTV kék színátmetenes hátterén gyönyörűen látszik, hogy a szép átmenet pár másodperc alatt egyre rondább és rondább lesz..)

    Mindenkinek előre is köszönöm az esetleges ötleteket, javítási időre és árra vonatkozó elképzeléseit...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák