Új hozzászólás Aktív témák

  • Jimmy8

    senior tag

    Sziasztok!
    Van egy Sony KDL-32EX402 készülékem, kb 5 éves.
    Ezen a készüléken a távirányítóval választható ki, hogy az analóg vagy digitális tunert (csatornákat) használom (tehát nem vegyesen-ömlesztve vannak). Ez az információ a hiba miatt fontos.
    A hiba: Természetesen régóta csak a digitális csatornákat nézek, és pár hete már előfordult, hogy a távirányító jelére nagyon lassan reagált (értsd: lenyomtam a programváltó gombot, a zöld led megvillant a készüléken tehát vette a jelet, de csak kb 5-6 mp múlva kapcsolt át.). A távirányító és elemek tökéletesek, sőt másikkal is próbáltam...
    A mai napon viszont teljesen "lefagyott" a kezelés: a bekapcsolás után az első pár nyomás a irányítón még lekezel a Tv, majd a következő parancsot már csak 5-10mp késéssel, majd a következőt már sehogy.
    A TV saját hardveres gombjaival is ugyanez a helyzet, tehát azokra sem reagál.
    Kép-hang tökéletes, csak éppen nem tudok programot váltani, hangerőt változtatni, illetve kikapcsolni sem (csak ha kihúzom a hálózatból). A próbálgatás közben volt olyan is hogy magától újraindult...
    Érdekesség1: analógra átkapcsolva tökéletesen használható a tv, a hibákat csak a digitális tuner használatakor produkálja.
    Érdekesség2: Amikor a digitális tunert használva "lefagy" a készülék, és kihúzom a koax (Digi kábelTV) kábelt belőle, akkor ismét lehet kezelni a tv-t.
    Olyan érzés (konyhanyelven) mintha a TV processzorát valami 98-100%-on használná, így nem tudja a parancsokat teljesíteni, majd amikor a terhelés megszűnik, akkor visszaáll a normál működés.
    Csináltam gyári visszaállítást is, az sem segített.

    Mire számítsak? Nagyon zsebbe kell nyúlni?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák