Új hozzászólás Aktív témák

  • Bekrepali

    csendes tag

    Sziasztok! Végre sikerült orvosolnom a Samsung sp43t8hpx/xeg crt projektoros tv kínját! Itt egy videó a problémáról
    [VIDEO]

    Nem a telefon vette fel hibásan, hanem tényleg ilyen volt a képe ha a kontrasztot, illetve a fényerőt 50nél feljebb vettem. Szóval csak annyi lett volna a teendőm hogy cserélem az fboxban képen látható [link] 16v 22uf smd kondenzátort. A vicc az, hogy az összes többi kondit cseréltem,csak ezt nem(nem tudtam az értékét) Aztán ma olvastam hogy ez a kondi a cxa2165q abl lábán ül, ami talán annyit jelent hogy "automatic brightness limit" vagyis automatikus fényerő limit. Innen már egyértelmű volt a dolog. Csere után tökéletes a képe!
    Viszont hogy ne legyen felhőtlen az örömöm, van még egy olyan problémám vele hogy amikor bekapcsolom, akkor bekapcsol(trallala) megjön a kép kb 1 másodpercre és leáll.
    Ezután rögtön be is kapcsol(trallala) és müködik amíg ki nem kapcsolom. Tulajdonképpen minden bekapcsolásnál van egy restart. Mi okozhatja ezt a hibát? Kérlek titeket segitsetek! :) Az is nagy segítség lenne, ha legalább a primer oldali hatalmas pufferen lévő feszültség értékét megosztanátok velem. A régi strx ic-vel nem csinálta ezt, de az viszont csak hajszárítóval indult. (A végén már azzal sem)

Új hozzászólás Aktív témák