Új hozzászólás Aktív témák

  • Lacces

    őstag

    Sziasztok!

    Linuxot szeretnék ismét felrakni a laptopomra: (Ubuntu nem az igazi, bár ha van rá mód, amivel a hibákat is lehet orvosolni akkor okés, mert mindig szerettem őt! )

    - Memória használat legyen alacsony! (Sajnos nálam az ubuntu 10.04, 11.04 is nagyon magasan ette a memóriát... akár a 2.8Gb is, úgy-hogy csak böngésző (5 fül) és egy szövegszerkesztő volt nyitva - utólag kiderült, hogy az Ubi folyton benne hagyja a rendszerben a megnyitott progikat, nem lőtte le a 10.10-es nem volt rossz, ott ez megszűnt! Teljesen barát volt a 1,3 Gb-os memória használat. Viszont a 10.10-es Ubi nem kell, volt vele valami gond, igen, ahogy frissítettem a 11.04-re ismét visszatért a memória zabálás... és félő, hogy a későbbi 11.10-nél is visszatérne, hogy közben frissít a 11.04-re)

    - Gnome3 ! (Unity kizárva, lentebb írom miért) Kde 3.5 párti voltam az új nem, sehogy sem jön be. És szeretem ha szép az asztal :)

    - Energiahatékony legyen! Ez alatt azt értem (és elnézést, hogy a Win7-et hozzom szóba), hogy a gépet ne melegeítse nagyon... (HDD, CPU) , illetve bírjon már 2 órás akku időt... (a Win7 kibírja a 3h vagy 3h15min-et... De a legújabb Ubuntu-nál nagy csalódás volt az 1,5 óra... (aksi nem ment tönkre! utána a win7 lazán kiszívta belőle a 3 órát)

    - kiterjesztett asztal funkció legyen benne! Ubi-ban ez is gond volt, hogy külső monitort hiába dugtam rá, az extend display (kiterjesztett asztal funkciót) nem tudtam elérni... Hiába böngésztem a netet, kérdezgettem a fórumokat. Igen, nekem erre szükségem van.

    - Könnyen lehessen használni (Fedora nem jött be..., nem elég felhasználó barát. Suse meg olyan furcsa nekem, bár a legújabbat nem próbáltam, szóval érezni, hogy az Ubuntu más)

    - Rendszer felállás azért ne tartson sokáig! (ubi alulról közelítette mindig a win7-emet, a legújabb... és ez úgy nem tetszett, hogy kitolodott a rendszer betöltési ideje a 10.10-hez képest)

    - Fejlesztés is könnyű legyen vele: Python, PHP, Java :-)

    Vagy szerintetek használjam a 10.10-et gnome3-at telepítsem rá, és akkor uccu neki, majd amikor kijön a 11.10 akkor telepítem rá?

    :R

Új hozzászólás Aktív témák