Új hozzászólás Aktív témák

  • mzx

    senior tag

    Üdv ismét!

    Elsősorban bob.zxr -től, és sh4d0w -tól kérdem, mivel velük merült fel a téma a mai nap.

    Majdnem pórul jártam, és az lenne a kérdésem, hogy kedves bob, az általad ajánlott tűzfalbeállítás okozott-e nekem majdnem problémát, amit mindjárt részletezek (ez esetben sh4d0w-nak igaza lehet, h valami nem tökéletes az 53,80,443 kifele engedés melletti minden zárás kifele beállításodnak),
    avagy az lehetett-e a ludas, hogy közvetlen ezen átállításom után a qBittorrent beállításaimmal is kísérleteztem, mely során a titkosítást átállítottam "engedélyezett"-ről "kényszerítettre" (bár azonnal vissza is raktam "engedélyezettre") ? (Utóbbi verzió esetén nem zárható ki, h tökéletes a te tűzfalbeállításod, kedves Bob.)

    K I E G :
    Természetesen a felelősség az enyém, magamra vállalom, hiszen az ember itt meghallgat javaslatokat, és a saját bőrére kísérletezik. :) Csak érdeklődöm, mi okozhatta az alábbi problémámat (ami megoldódott amúgy, csak nem tudom, visszaállíthatom-e a bob féle set-et a tűzfalamra ezek után).

    A probléma, ami történt ,bár megoldódott, a következő (az oka, amiért írok erről tehát, hogy nem tudom, merhetem-e a tűzfalbeállításaidat, Bob, visszaállítanom, tehát nem az okozta-e az alábbi gondot a gépemen, vagy inkább hagyjak kifele mindent? ...mert most avval mukodik) :

    Nah, szóval. A fent említett két művelet (tűzfalszabály átálítás, és torrentkliens átállítás) után olyat tapsztaltam, amit eddig nem: volt internetkapcsoaltom, de fura mód kizárólag a torrent kliens működésében észletem ezt, legalábbis böngészni nem tudtam!

    És az a "poén" (bár valóban megtörtént), hogy ezek után a szóban forgó tűzfalbeállítást után átállítottam "mindent enged kifelé"-re, de ez után se jött be semmilyen weboldal! Sőt, ezek után fél percre kikapcsoltam a teljes tűzfalat, de ekkor sem jött be egyetlen weboldal sem! Miközben VOLT NETEM! Legalábbis a tirrebnt vígan seed-elt. Bár ami fura volt még ,h indítottam torrent kliensben egletöltést próbaképp, és megakadt, de azt eddig is csinálta, aztán pillanatstop , majd indítás után valahogy el szoktak indulni a letöltéseim. Ja, és webrádók se indultak, ne mcska a webböngészés szünetelt.
    terminalból pingeltem, és 0% vesztett csomaggal, és valami 0.satöbbi ms-mal működött is.

    Tehát a kérdése az, kedves Bob fórumtárs beállításaival lehet némi gond, avagy avval okoztam ezt, hogy (rögtön ez után) a torrent kliensben a titkosítást átállítottam engedélyezettről kényszerítettre, bár onnan egy perc mulva vissza engedélyezettre?

    Ja igen, és hogyan sikerült a webböngészést visszahoznom? Kiakcspoltam negyed órára a modem-et (router-em nincs).

    Jól sejtem, a modem configjában valami hibásan rögzült , vagy a tázfalátállításom hatására, vagy a torrentklien set átállításom hatására?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák