Új hozzászólás Aktív témák

  • kemotox

    addikt

    Sziasztok!
    Már Ubuntu topicban is feltettem a kérdést, de aztán rájöttem, hogy van ilyen topic is. Eléggé kezdő szintű kérdés így ide is bemásolnám, remélem nem fog senki agyvérzést kapni amiért két helyen is látja a butaságomat:

    "Sziasztok!
    Segítség kéne telepítés ügyben. Eddig mindig felraktam az Ubit windows mellé azt csókolom, de most mindent törölni akarok, és csak Ubit felrakni. 60gigás SSD-n volt a windows, mellete 500 gigás vinyón mindenféle játék meg letöltött szirszarok. A vinyót egyelőre hagytam, majd formázom. Az SSD-re felraktam az Ubit "cserélje a windowst" opcióval.
    Két próbléma van ezzel:
    1. GRUB-ban van egy Windows loader nevű dolog, nem igazán értem, hogy miért. Nem tudom mit csinál ha rámegyek, még nem próbáltam, de sejtem, hogy nagyjából semmit sem csinálna, hisz már le van törölve a Win.
    2. initramfs-es dologgal indul. Ha beírom, hogy exit akkor kis idő múlva elindul az Ubi, de ez azért így elég gázos.

    Hogy lehetne ezeket a dolgokat megoldani? Initramfs-es dologra valami olyasmit olvastam, hogy telepítési hibától is lehet. Ha manuálisan akarnám megcsinálni a particionálást telepítésnél, akkor mit hogyan kell/érdemes beállítani? SWAP-ra pl olvastam RAM méretet is, meg RAM*2-t is. Meg azt is írták valahol, hogy a boot, root, ilyesmi dolgokat is érdemes beállítani, és nem hagyni a Linuxnak hogy magától csinálja meg. Nagyon zavaros ez a dolog nekem. Nézzétek el szegény buta windowson nevelkedett gyerek linux-analfabetizmusát.
    Köszi előre is a segítséget."

Új hozzászólás Aktív témák