Új hozzászólás Aktív témák

  • Freel

    tag

    válasz gery2123 #37897 üzenetére

    A Manjaro nekem konkrétan kegyetlenül tetszik. Majd egy tucat disztrót kipróbáltam, használgattam őket egy-egy hétig. A Manjaro magasan vitte a pálmát számomra eddig minden tekintetben. A telepítője, a csomagkezelője, az előtelepített dolgok tekintetében (ATI-nVidia driver, ALSA, Steam, Pidgin, VLC, Gparted, minden ami kell), a gyorsaság, a stabilitás szempontjából, gamer szempontból, minden nagyon klappol. Amíg egy Xubuntu-ban, vagy Debian-ban szinte negyed óránként kellett elővenni a terminált, itt jó ha kétnaponta egyszer valamiért, amiről kiderült később, hogy egyébként van rá GUI-s megoldás csak keresni kellett volna. :) Nagyon-nagy bizodalmam van benne. Nem vagyok lusta ember és alapvetően tanulni szeretném a Linuxot. Éppen ezért fájdalmasan tudatosult bennem, hogy ilyen szempontból a Manjaro nem jó és kegyetlenül 'unalmas' disztró, ugyanis elsőre minden tökéletesen működik alatt, nem kell fúrni-faragni, nem kell telepíteni szinte semmit egy átlag felhasználónak... :C Bármi telepítése egyébként két kattintás. A fórumon gyorsak a válasszal, nagyon segítőkészek. Van magyar használati útmutató, de egyébként az ARCH wikije MINDENRE ad megoldást. Csak ajánlani tudom windows-ról áttérőknek, kényelmeseknek és kezdő linuxosoknak.

    A KDE nekem túl sok személy szerint. Nagyon tetszik az egész KDE egyébként, a sok csilli-villi, izgő-mozgó, előugró teleeffekt. Szép. De én besokalltam tőle. :B XFCE-t használok a Manjaro-hoz és nagyon meg vagyok vele elégedve. Annyi, hogy hetek óta bütykölöm, szépen lassan szabom testre és így már tényleg kézreálló lesz.

    Még annyit, hogy kipróbáltam pár kétpaneles fájlkezelőt. Win alatt a Total Commandert használtam. Linux alatt megtaláltam a Double Commander-t és azt kell mondjam, hogy eszméletlenül jó. Alap felállásban szinte használhatatlan volt számomra, de pár óra bütykölés, átállítgatás után egy elképesztően sokoldalú, és minden igényt kielégítő fájlkezelőt kaptam. Elképesztő módon testreszabható. Ajánlani tudom.

    camillus: hmmm... ígéretesnek tűnik, nagyon szépen köszönöm. :C Neki is állok heggeszteni. :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák