Új hozzászólás Aktív témák

  • hfeca

    csendes tag

    Megpróbálom újra, hátha mégiscsak segítene valaki...

    DNS-320-ban kicseréltem a volume_1 -es vinyót egy nagyobbra. Mivel azon volt az ffp, minidlna, transmission, tehát fel kell(ene) telepíteni ezeket az új hdd-re is. De! Az ffp másolására nincs jogosultságom! Próbáltam mindent, nem megy! Amíg ez nincs fent, nem tudok tovább lépni.
    Mit csináljak? Egyelőre visszaraktam a régit, de az már nagyon öreg, bizonytalan.
    (Régi: Samsung 1TB, Új: WD Green 2TB)
    Másik fórumon (ahonnan ide küldtek) azt tanácsolták, próbáljam meg a PuTTY-ot, majd chown-al a lemezt birtokba venni. De a PuTTY sajnos nem megy. Azt írja ki... "Network error: Connection refused".
    Pár évvel ezelőtt, mikor megvettem a kütyüt, beletettem a Samsung vinyót, megformázta a NAS, rögtön utána (!) felmásoltam a filmeket. Az ffp-ről csak pár nappal ezután olvastam a DNS320 fórumban, gond nélkül felraktam. Most viszont semmi nem megy. Írásvédettre formázta a NAS az egész rohadt vinyót?
    (A volume_2 rendben működik, de hát nem arra akarom ezeket telepíteni - és hát a filmeket sem tudom felmásolni.)

    Másik problémám, ha ez esetleg megoldódna, hogy hogyan lehetne a DNS320-as NAS-om vinyóit is berakni
    az fstab fájlba, de annak sajnos nem látom az uuid-jét, nem tudom, miként csatoljam (ez már nekem bonyolult). A Számítógép ikont indítva (Nemo fájlkezelő), a hálózati részben ha ráklikkelek, akkor csatolja, de nem tudom "automatizálni", mint a beépített vinyókat. Tudnátok erre valami megoldást? Előre is köszi!

Új hozzászólás Aktív témák