Új hozzászólás Aktív témák

  • távcsőves

    senior tag

    Üdv!

    Nem tudom hová írhatnám, így kötöttem itt ki. Építeni szeretnék egy sd2iec névre halgató eszközt (sd kártya olvasó commodore gépekhez röviden), amít egy Larswad néve hallgató github felhasználó az eredeti atmel mcu-k mellett arduino mega 2560 boardra is elérhetővé tett. A problémám ott van, hogy nekem kellenne "source" ból előállítani a .hex file-t amít az arduino mega 2560 boardra kellene feltöltenem. Githubról letöltöttem a teljes anyagot, Ubuntu linux 18.04 virtualboxban telepítve. A kitömörített könyvtárban terminalban hiába adom ki a make parancsot, hibát kapok

    sd2iec@sd2iec-VirtualBox:~/proba/sd2iec$ make CONFIG=config
    make: execvp: scripts/configparser.pl: Permission denied
    ERROR: Please use make CONFIG=... to specify at least one config file.
    (if you did, at least one file seems to be missing)
    sd2iec@sd2iec-VirtualBox:~/proba/sd2iec$

    Annyit tudok belőle értelmezni, configparser.pl "script?" jogosultság hibát jelez. (Nem tudom, hogy szüntethetném meg, egyálltalán miért teszi.
    A második, hiába adom ki a parancsot: make CONFIG=config akkor sem vesszi figyelembe a config file-t. Mintha csak simán azt írnám be, make.

    Sosem csináltam még ilyet, rengeteg tutorialt megnéztem, olvastam az elmúlt 24 órában, de mind eltér valamiben, és kezdőként értelmezhetetlen dolgokról is beszélnek. Szóval szeretnék segítséget kérni ehhez a fordításhoz, a github repot linkeltem, nagyon kicsi méretű, ránézne valaki?

Új hozzászólás Aktív témák