Új hozzászólás Aktív témák

  • ontheground

    tag

    válasz Frawly #65544 üzenetére

    Tehát akkor ne foglalkozzak, ezekkel a fájlcsereprogis kímélésekkel, mert felesleges, csak a RAM fogy közben.
    A sima swap-ot hanyagolnám, nekem bejön a zram verzió, abból sincs sok, csak 2*256MB, kb egy hónapja nyüstölöm így, semmi gond nem volt még. Ez az OCZ Vertex 2 SSD egy kemény 60 gigásnak becézett aggastyán jószág amúgy, alapból 57GiB hellyel, ezen van egy 20GiB rendszer, meg egy 30GiB /home egy-egy EXT4 partíción. Swap-pal már nem terhelném, lassan szerintem 10. életévét tölti. A többivel többé kevésbé egyetértek, és köszi az instrukciókat.

    Az aláírásodon meg jót nevettem :) Én is belefutottam hasonlóba anno egy notin, ahol bedöglött a billentyűzet, volt is egy régi USB-s bill., de a legacy USB support meg ki volt kapcsolva BIOS-ban. Elem kiszedés meg power gomb nyomkodás segítette rajta :)

    Ubyegon2: Az általad linkelt módszert én is használtam anno Windowson, aztán, ki tudja miért, ott is áttértem ramdiskezésre :)

    Nézegetem az fstab-od, a /var/cache-re én is gondoltam, hogy átrakom még ram-ba, de nem mertem vele próbálkozni, viszont a /home/user/.cache eszembe sem jutott.
    Ezekre nem panaszkodik amúgy semmi? Mert ugye kikapcsoláskor radírozódnak.
    A kikommenteltek nálam is ott vannak, annyi különbséggel, hogy a sima /tmp-et a systemd intézi nálam a beépített tmp.mount-tal, nem az fstab.
    Kérdésedre válaszolva, swap file-om nem volt, de volt korábban swap partícióm, de a zram bevezetése után beszántottam, meg kivettem a rendszerből és az fstab-ból is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák