Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz leviske #66744 üzenetére

    Annyira van biztonságos, mint egy nem működő, nem bootoló gép. Veszteni való nincs, meg kell próbálni. Valóban lehet az a PPA, amit írtál, az ukuu (eredeti óklingonban Ubuntu Kernel Update Utility) is ilyen külső tárolókról szedi az új kerneleket. Az 5.1 RC1 nem fontos, lehet 5.0.3 stable is, az is vadonat új, lényegében az 5.1 RC feauture-ei vannak backportolva az 5.0-ás ágba.

    A rolling disztró viszont azért lenne ajánlottabb ennyire modern gépre, mert azon nem csak a kernel, hanem minden nagyon friss, mesa, Steam, Wine, stb.. Ubuntun állandóan lehet fetrengeni, hogy most kernelből kell frissebb, majd a mesa lesz neki régi, de akkor meg ebből is meg amabból is újabb kell. Sokan nem hiszik el nekem, de nem éri meg ezzel szenvedni. Nem instabilabb semmivel egy Manjaro, Arch sem egy ukuu-val reszelt, agyon PPA-zott, szénné hekkelt Ubuntu-vonalas disztrónál.

    Szerk.: ja, látom, hogy félreértettél minket. Nem téged akarunk rollingra átállítani, hanem a kolléga felmerült bootképtelenségi problémáját megoldani. Ő tegnap telepítette a rendszert, nem lakott be semmit. De ez a belakás is nagyon relatív, vasárnap éjszaka tettem fel egy Archot, nem egészen 2 nap alatt be van lakva, meg lagzilajcsizva. Ennyit a belakott rendszer szentségéről. Igaz a /home megmaradt, meg a /boot is, ey csomó minden vissza van húzva config fájlokból. Ha nincs bajod a géppel, akkor valóban, elvi alapon felesleges váltani. De ha mondjuk újratelepíted egyszer a rendszert, akkor adhatsz esélyt az Arch/Manjaro-vonalnak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák