Új hozzászólás Aktív témák

  • tordaitibi

    veterán

    válasz sh4d0w #92388 üzenetére

    Ezért érezd magad letolva, igenis mondd meg és a véleményedet is hogy mt csináljak, mivel érzésem szerint kb. 458x tapasztaltabb vagy és többet tudsz a témába mint én. :K

    Az igaz hogy a sudozás guin problémákat vethet fel.
    Viszont, hogy is fogalmazzak hogy átmenjen, innen, ebből a szemszögből is ki kell vesézni mivel ez egy olyan opció amit bárki bármikor elkövethet, ez egy üzemi állapotnak tekinthető.
    Az valóban egy dolog hogy nálam eddig nem romlott el semmi, ez az én rendszerem, ez tűri.

    Ubuntus topikba Hcl kollégával volt nemrég egy eszmecserém hogy a Linux vagy a Windows igényel több energiát a működéséhez. Nem procit, ramot, hanem elektromos energiát.
    Példának felhozta hogy laptopokon hosszabb az üzemidő, meg hogy célrendszerek beérik kevéssel is.
    Mire én válaszoltam, hogy igen de a vita során laptop és desktop GUI ami terítéken van, nem egy routeren futó openwrt.
    És llusztráltam azzal a mérési eredménnyel amit én többször teszteltem, mértem.
    Válasz hogy valószínű valami wayland vagy mi nem a valami nemtudommi alatt futott így a hardveres gyorsítás rossz volt.
    De. És megint csak de. Ez egy telepítés utáni gyári állapot, és hibás. Nálam hibás ezekszerint és bárkinél bármikor lehet ilyen anomália, ergo számításba kell venni. (mezei desktopom van, igaz mini pc de teljesen szabvámyos, Intel soc, minden működik)
    A mérés hiteles és nálam ezt produkálja Linux kartárs. Akkor nincs apelláta, lehet hogy az esetek 50-70-80%-ában takarékosabb egy Linux, de előfordul amikor meg nem, így ezt a variációt is figyelembe kell venni, mivel előfordul. És ezt is tudatni illik a felhasználói táborral, így fair.
    Jól gondolkodok?

    Ugyanígy figyelembe kell venni a sudo gui lehetőséget is, hisz nem tiltja a rendszer, nincs korlátozás, kezdő is hamar eljuthat odáig 1-2 óra terminálozás után hogy, nini, ez lehetőség és működik.
    Abban igazad van hogy én még promotálom is ezt a lehetőséget,viszont ha itt erről beszélgetünk, és Te meg a többiek azonnal így reagálnak hogy nem, ez nem ajánlott, akkor viszont talán még jó is mert a kezdő aki ezeket olvassa, értesül róla hogy ez nem jó megoldás és hanyagolni fogja.
    A negatív reklám is reklám :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák