Új hozzászólás Aktív témák

  • tordaitibi

    veterán

    válasz Rowon #94569 üzenetére

    Nagyonklassz leveztést olvastam-néztem nemrég.
    Minden törhető csak perpill. nem érdemes mert egy sok karakteres passwordhoz az abc összes karaktere+számok vagy brutális méretű szótár szükséges.
    Csak a számítási kapacitás ami lassú jelenleg ehhez.

    Üde harmatos fiatalkoromban :) szó nélkül törögettem olyan wifiket amiknek kb. tisztába voltam a felhasználói adtaival. Pár melóhelyem pár szomszéd stb.
    10-ből ötöt simán feltörtem, illeve ez így nem halyes, megfejtettem.
    Pl. a melóhalyem akkoriban (csak a példa kedvéért) az ABCD kft volt, ezt be a karakterek közé+az összes numerikus szám. Elsőre semmi, mehetett be a pont, szóköz, alsó kötőjel kötőjel.
    És lám, a wifijelszó abcdkft-1985-02-25 volt. Valószínű valakinek a szülinapja, ha ezt is tudtam volna 2 perc alatt megvan a jelszó.

    Ehhez ugye kell több szoftver, akkor BackTrack, ma Kali linuxba minden megvan. Kiszemelt routert célbavenni, monitoring indul, és ha megvolt egy handshake akkor már indulhatott is a fejtegetés.

    Vannak erre specializálódott cégek is. Elküldöd a nyers adatokat amibe tuti benne a password csak persze titkosítva. És ha megfelelő pc-vel visszafejtették (gondolom videokártya alapú karakteres vagy szótártámadást használnak ők is csak brutális számítási kapacitással) akkor értesítenek, akkor kell fizetned és ezután küldik a megfejtett passwordot.

    Az ilyen jellegű azaz titkosított, de elkapott-elcsípett jelszavak feltörése csupán számítási kapacitás kérdése.
    A sokat emlegetett, még gyerekcipőben járó kvantumszámítógép ha holnap megvalósulna, a világ összes jelszavának kb. 50-70%-a másodpercek alatt törhető lenne. Hiába lenne 30 karakteres phassphrase.

    Nem tettem offba, szerintem érdekes és picikét talán idevaló téma.

Új hozzászólás Aktív témák