Új hozzászólás Aktív témák

  • tordaitibi

    veterán

    válasz sh4d0w #94750 üzenetére

    :R Nagyon köszönöm.
    A path és társait megértettem, a másodikon, a passwordos témán még rágódok.

    Magánvélemény, paraszti ész.
    A Windows csinálja jól.
    A másik kettő nekem bután jár el.
    Ha bennt van a szobába egy pohár, meg én és a feleségem és szól az asszony hogy add ide a poharat, teljességgel logikusan AZT adom neki oda, nem az előszoba/konyha/konyhaszekrény/másodikpolc/pohár útvonalon lévőt. Pedig ott tartjuk a poharakat, de pontper nélkül is megértettem hogy nem arról van szó.

    Ha állok egy könyvtárba, akár cd-vel mentem oda, akár ott nyitottam terminált, akkor én ott akarok valamit, nem a bin usr/bin snap/bin stb alatt.
    Még jó grafikus felületen nem így működik, mekkora lenne már hogy a másodmeghajtóm 25. alkönyvtárába
    rákattintok egy portable/appimage vagy bármi Opera nevű fájlra és ehelyett megnyitná a telepített webböngészőt.

    A teljes elérésú út, az igen, az egy teljesen logikus megoldás, adott könyvtár ellenére ezt a környezeti változót előtérbe helyező az nekem nem. De minek a teljes elérési utat bepötyögni ha 25. alkönyvtár alján állok?

    Az ls példádnál maradva, ha lenne egy ls nevű bash szkriptem vagy egy végrehajthatóm az adott könyvtárba akkor azt kéne indítania, amit lehet én írtam és véletlenül ezt a nevet adtam neki. Ha nincs, mehet a keresgélés a leírt path útvonalakon.
    Ez a normális.

    A 3. bekezdésedre nem tudok mit mondani, elfogadom hogy nem jó ez a systemd, ezekszerint az Ubuntum is ezt használja, ami kell az nálam működik.

    Köszönöm mégegyszer a gyorstalpalót.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák