Új hozzászólás Aktív témák

  • urandom0

    senior tag

    válasz tordaitibi #94768 üzenetére

    Én Fedorán próbáltam ki ezt a ddccontrol-t, Xfce-ben beállítottam gyorsbillentyűkre, teljesen jól működik. Ki akartam próbálni Ubuntu live-on is, de a kernel modul telepítés miatt nem ment.

    Valaki távolról állítgatja a fényerőt vagy a kontrasztot, vagy hogyan lehet egy ilyen szoftver által bármi kár csinálni?

    A hibákra kell elsősorban gondolni. Minden programban lehetnek hibák, és akár véletlenül is történhet baleset, erre nem is olyan régen volt egy példa: https://www.reddit.com/r/openSUSE/comments/1biunsl/hacked_installed_a_global_theme_it_erased_all_my/
    Annyi a történet, hogy a csávó letöltött egy KDE témát a KDE beállítóalkalmazásán keresztül (tehát nem random ilyen-olyan weboldalról), ami a Plasma 5-höz készült, viszont Plasma 6 alatt futtatta. Emiatt egyik változó nem kapott értéket (Plasma 5 alatt kapott volna), ezért a témában lévő rm -Rf "$configFolder/" sorból valami ilyesmi lett lett:
    rm -Rf " /"
    És törölte a csávó össze lemezén lévő összes adatot, ami a saját tulajdonában volt.

    Nagyon kicsi az esélye annak, hogy a ddccontrol olyasmit csináljon, amit tényleg veszélyes lehet, de sosem lehet tudni. Olyan is előfordulhat (bár ennek is kicsi az esélye), hogy egy kártevő kerül a gépedre, és célirányosan rákeres a setuid bites programokra, és azokkal próbál meg operálni.

Új hozzászólás Aktív témák