Új hozzászólás Aktív témák

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz Foose #7030 üzenetére

    Csak ugye,kicsit furán lett telepítve anno a xubi,most le kellene gyagyulni,de azon a partíción van a grub... boot jelző áthelyezés nem elég neki?

    boot flag itt szerintem nem számít, a Mint telepítéskor átírta a GRUB-ot, így az előtte telepített disztrót le lehet törölni ilyenkor. Azt írod, partíción van a GRUB. Ha ez így van, akkor törlés előtt mindenképp telepítsd a meghajtóra, de inkább mindenképp csináld ezt meg, az a biztos:

    terminalba:
    sudo grub-install /dev/sda ha az sda-n van a disztró, márpedig ott van

    ezzel a paranccsal egyértelműen a Mint beállításaival az sda-ra kerül a GRUB, minden más oprendszert törölni lehet és a GRUB megmarad!

    sda2 az külön a Mint /home-ja?

    (#7029) Normi™

    Anno én vagy 4 tucat disztrót kipróbáltam Mint mellett, akármennyire is bejöttek ezek, mindig egyszer csak azt vettem észre, hogy visszatértem a Mint Cinnamonra. Valami csak van benne, nekem eddig mindig tökéletesen működött. Másik kedvencem a Debian, mert az rendesen megdolgoztatott már párszor, tanulni azon lehet rendesen, ha totál nulla vagy az informatikához és a Linuxhoz. Mint-et csak használni lehet. :)
    Foose szakit is azért győzködtem kicsit erőszakosan, mert láttam, hogy ha másokra hallgat, akkor nem fogja meg a Mint, live-ból megnézve nem tapasztalja a pozitívumait.

    [ Szerkesztve ]

    Samsung 860 EVO 1TB SSD 30eft 6,7TB írás még garis

Új hozzászólás Aktív témák