Új hozzászólás Aktív témák

  • TonTomika

    aktív tag

    Sziasztok!

    Kb két éve összeraktam egy gépet (direkt OS X kompatibilis hw-t választottam) a család többi tagjának, és a kérésükre feltettem rá (egy kicsit nehezen) a Snow Leo-t. Idő közben megadta magát a rendszer, én meg nem tudtam a hibát elhárítani idő hiányában, így visszatértek a Win7-re. Most viszont már megelégeltem hogy a Win is szarakodik, a tervem tehát a régi, használják az OS X-et mindenre, a Win7 pedig megmarad gaming rendszernek, annyi különbséggel hogy a natív magyar nyelv miatt megkapják most a Lion-t.

    Régen még úgy csináltam, hogy készítettem egy Chameleon-os pendrive telepítőt rajta minden kextemmel, illetve a gyári retail DVD-ről ráhúztam a 10.6-ot. Telepítés után pedig Feltettem a Chameleon-t és a kexteket is a vinyóra, erről boot-olt a rendszer és a Windows-t opcionálisan lehetett választani.

    A kérdésem az lenne, hogy azóta történtek-e olyan fejlesztések, egyéb extra programok amikkel gyorsabban-egyszerűbben-könnyebben meg lehet oldani ezt a procedúrát, vagy maradjak a régi megoldásnál?

    Lion-ra frissítésnél ugyan az a teendő mint MacBook-on, csak a pendrive-ról indítom és utána csinálom meg a Chameleon-t + a kexteket rá?

    A rendszer:
    Asus P5Q Pro Turbo alaplap
    Intel Core 2 Duo E8500 processzor
    Sapphire AtiRadeon HD4850 1gb ref. nyákos VGA
    Corsair XMS2 DDR2 4GB CL7 ram
    (Van egy MacBook-om, így az install pendrive elkészítése nem okoz gondot OS X alatt sem.)

    Amit akkor nem bírtam működésre bírni:
    - Sleep
    - Rendes monitor felbontás. CRT-n működik rendesen, de most egy 19"-os TFT van rákötve DVI - VGA átalakítóval, így kicsit torzítva jelenik meg, a 4:3-at széthúzza 16:10-re. (Én az átalakítóra gyanakszom.)
    - Állandóan seek-elő DVD-ROM

    Előre is köszönöm a válaszokat! :R

    Ui.: Anno az alaplapra egy módosított BIOS került fel, de természetesen megvan a régi is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák