Új hozzászólás Aktív témák

  • Xero

    nagyúr

    válasz a1200 #17087 üzenetére

    Lásd milyen jó fej vagyok leírom:

    "Olvastam hogy teljesen külön fejlesztették ki a Mac rendszert, az oprendszert is, ami Unix alapú. Csak nem gondoltam, hogy minden ennyire másképpen van, másképpen működik, mint a sima PC-knél."

    Kicsit olvass utána a történelemnek az IT piacon. Van egy rakás operációs rendszer és jó pár architektúra is amire kiadták őket. A hétköznapi ember számára nyilván a "normális" az IBM comp. PC és Windows párosítás.

    "Ha veszek 1 komplett Mac cuccot (ház, alaplap, CPU, VGA, OS, stb.), akkor milyen szoftvereket kapok vele, és mennyiért?
    Milyen kötelezettségeim vannak? Külön szerződést kötök velük, hogy nem szedem szét a rendszert, nem adok el belőle semmit?"

    Nem veszel "komplett Mac cuccot", hanem veszel mondjuk egy MacPro-t. Ebből relatív könnyen kiszerelhetőek az alkatrészek, de nem PC-s mértékkel. Nem íratnak alá veled semmit, de nem sok értelme lenne annak amit leírtál. Miután kifizetted, tőlük aztán össze is törheted.
    Softwarek terén kapsz egy preinstalled OS X-t és egy iLife csomagot, valamint egy próba verziós iWork-öt (Pages, Numbers, Keynote).

    "Miért nem lehet alkatrészt cserélni a gépben? Gondolom itt is minden külön slotban van, nem fixen összeforrasztott az egész.
    Ha gyorsabb CPU-t akarok, jobb VGA-t, akkor az egész gépet el kell hogy adjam, majd 1 teljesen új komplett cuccot kell rendelnem? Baromság lenne."

    MacPro-ba szinte minden cserélhető és bővíthető, de minden másnál korlátozottak a lehetőségek. Egy iMac-et otthon csak és kizárólag memóriával tudsz bővíteni garanciavesztés nélkül. Egy új Retina MacBook Pro-ban meg pont semmit sem lehet cserélni.
    Igen el kell adni. Miért baromság? Mert Te azt mondtad? :U

    "Miért jó az Apple-nak ez a "mindent csak egyben adok" dolog? A külön eladott alkatrészeken is sokat kereshetnének, mint a PC-nél is van."

    Mert így sokkal jobban összehangolható a SW-el és jelentősebb bevételt is generál. Had döntsék már el ők.

    "Akik már átálltak Macre, azok nem lehetnek szegények, azaz úgy tűnik, hogy ez is csak a gazdagabbaknak elérhető, a kisebb, vagy közepes jövedelmű rétegeket már az áraikkal teljesen kizárják az egészből, mert kinek telik 2-3-4 évente 300-500e csak számítógépre??"

    Mondjuk annak aki dolgozik és termel vele? Nyilván aki a facebookon tátja a száját, vagy forumokon hord össze marhaságokat, annak nincs ilyesmire szüksége ha nem engedheti meg magának. Egyébként nem szeretetszolgálat.

    "Egyáltalán beszerezhető külön legálisan az OS X PC gépre, és legálisan használható PC-vel? Nem valószínű. Külön mennyi 1 Lion rendszer ára? Sokmindennek nem tudni a külön árát, pl. a Mac alaplapét."

    Beszerezhető. A használat már kicsit necces. Egy Lion 24€ itthon. Fogd föl, hogy nincsen piaci forgalomban Apple Mac fő alkatrész. A szervizek is serial number leadás után kapnak cseredarabot a rossz fejében. Egyébként gépfüggő a dolog. Egy MacBook Pro alaplap olyan 75-250e Ft.

    "Igenis lehet akár 2-3 millió nettót is keresni átlagos állásokkal magyarként külföldön, pl. Németországban tanárként magyarok a 2 milliót simán megkeresik már az 1. évben."

    2milliót a büdös életben nem fog egy magyarországi tanár keresni Németországban. Az eddig legjobb bruttó ajánlatom IT-ban nem kis cégtől 6500€ volt, de az végül nem jött össze. Nem hiszem, hogy a tanárok nettója magasabb lenne, mint egy IT (telcom, mobile/OSX developer)-snak a bruttója.

    "Számíthatok arra, hogy az összes üzim meg nem válaszolt dolgára kapok választ valakiktől pár napon belül? A 17051-es volt az 1. üzim."

    Már kaptál rájuk választ.

    (#17091) a1200 : Ezt direkt csinálod? Miért kell kinyilatkoztatásokba bocsátkoznod olyan dolgokról, amiről számlátomást fogalmad sincsen.

    Topicok között pedig semmi értelmes?
    A nagy Mac topic (Mac Mini, iMac, Mac Pro & egyéb Apple desktop)
    Apple laptopok (MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, iBook, PowerBook)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák