Új hozzászólás Aktív témák

  • bubba2011

    csendes tag

    válasz #92942848 #18787 üzenetére

    A probléma sokkal messzebbre nyúlik vissza egésszen a nyolcvanas évekig, amikor a machintosh gépek idétlen, nem vagy csak alig bővíthető, méregdrága vasai uralták a piacot. a Classik, classik pluss, mac II, lc, lcII. stb, a 7. x… oprendszerrel, és nem volt alternatíva. Ez az időszak a felhasználók teljes kizsigerelése volt. …és akkor jött egy bill góc nevű üzletember enyúlva szinte egy az egyben a mac operációs rendszerét összegányolta a windows-ot úgy hogy hagyta hogy a vasat perifériánként is össze lehessen szerelni, ettől lett olcsó gyártófüggetlen, rugalmasabb, és találkozott a vásárlóerő érdekeivel. Ez egy jól bevált üzleti stratégia "volt" . Igy uralta el a gagyi a világ számítógéppiacát és növelte elképesztő méretűvé a számítógép felhasználók számát.
    Most az a helyzet hogy a már a végtelenségig kibővült periféria hardverarzenált egy tablet-windows nem képes lekötni… (ezért térünk vissza a gyökerekhez). A két három pólusú egymásnak éles határokat húzó számítógépvilág lassan egy használhatóbb globálisabb rendszerré egyesül.
    a vitátokhoz annyit hogy csak onnan lehet lenyúlni-ellopni, ahonnan van mit. Következésképpen a morális megközelítés mégha jogos is inkább szánalmas.
    Lehet ezerszer igazad ha lenyúlható…. és igazából az a lényeg hogy hová és miért tartunk. :)

Új hozzászólás Aktív témák