Új hozzászólás Aktív témák

  • goncz83

    csendes tag

    Üdv!

    Körülbelül 1 hete nagy szükségem volt osx-re, külföldön tartózkodva nem volt más választásom, mint a nálam lévő laptopra megpróbálni feltelepíteni.
    Ez kisebb-nagyobb sikerrel meg is van, vagy 50 reinstall után.

    Nekem a laptopban egy ati mobility radeon HD2600 van, csak ugy indul el az osx install után, ha nem választok drivert, safe mod, atiradeon2000.kext-ből a kártyám device id-je kitöröl, és ezekután megy 1024-ben. Tehát amire kellett tudtam használni utána.

    Mindenhol utánaérdeklődtem neten, és mobility radeonhoz nincs kext, legalábbis olyan nincs, ami a laptop kijelzőjével menne, egy kis hekkelés után elindul külső monitorral rendesen, de a belső fekete képernyő.

    Az akkum kapacitását jelzi, de nem látja, hogy a töltő csatlakoztatva van.
    Érdekességképpen, ha osx után rebootolok, és betöltöm a windowst, nem megy a tapipad érintésére a kattintás, csak gombbal. Alvó mód, majd vissza, és megjavul.
    Most bekapcsolva észrevettem valamit, ami eddig fel sem tűnt. Bekapcsolás után mikor kiválasztom az osx-et, még nem megy a processzorom hűtése, és mikor indul a rendszer, utána már nem indul be. Ha itt éppen gyorsan megy a venti, gyors is marad, ha lassan, akkor lassú, terheléstől függetlenül.
    Nekem így átmeneti megoldásnak tökéletes volt, de nem maradt más, mint venni valami erre kitalált hardvert.

    Ki is néztem egy 24"-os asztali konfigot, de szerintem nagyon tükröződik a monitor, viszont a videokártya ugyanaz a hd2600, mint a laptopomban. Ez kicsit ki is ábrándtott.

    Mivel céges fejlesztés miatt kell, a főnök pedig javarészét kifizette, és így is az enyém maradt, ezért vettem egy macbook pro-t, ami 15"-os, és mindig nálam lehet.

    Kérdésem az lenne, hogy a time machine-t lehet-e lan-on lévő szerverrel használni, illetve arra készteni mentést? Persze usb-n is mentenék egy nálam lévő drive-ra, csak nem olyan gyakran.

    És köszönöm a korábbi segítségeket!

Új hozzászólás Aktív témák