Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr.C

    őstag

    válasz szakallasgy1 #29917 üzenetére

    Első kérdés: Angol megy? Ha nem, akkor felejtsd el. Nem bántásképp, de sok egyedi problémád lehet/lesz és azoknak nagyonmax angol leirásai lesznek.

    Nekem az a gondom, hogy nem igazán tudom hogy induljak el. Szóval, hogy tudom elintézni azt, hogy pendrive nélkül bootoljon be a sierra?

    Nagy vonalakban:
    USB-re a telepitő cloverrel + nem árt, ha az usb-re rárakod a kext-eket és maga a clover telepítőt arra az esetre, ha nem lenne az elején internetkapcsolatod > Felrakod a macOS-t > újrainditod USB-ről > ha felállt a rendszer telepíted a CLOVER-t a rendszer EFI particiójára (Nem az USB-re) és behúzod a kext-eket is > ekkor már USB nélkül tudsz boot-olni, mert a CLOVER már fent van > ez után jön a finomhangolás és kisebb bugok javitása a rendszereden

    Mi a CLOVER?
    [link] [link]
    Röviden: olyan mint a windows bootloader, vagy a grub. Ez segít abban, hogy a rendszer elinduljon. Mi a bootloader? [link]

    Ha venék egy usb-wifi sticket azt tudnám használni os x alatt? Mivelhogy valószínűleg a wifi kártyámra nincs driver. Vagy az is működésre hozható mókolást követően?

    Ha specifikusan olyat veszel, amivel már működik, akkor menni fog
    [link]

    A másik kérdésem, hogy ha működő os x-t raknék fel a laptopomra, akkor az apple által érkező frissítések is gond nélkül felrakhatóak?
    Attól függ, mennyire jól csinálták meg. Nekem pl lehet, de szigorúan főverzión belül maradok, tehát 10.12.x-ről nem megyek 10.13.x-re.

    sudo rm -rf /*

Új hozzászólás Aktív témák