Új hozzászólás Aktív témák

  • tlac

    Topikgazda

    Feltettem a Mojave-t én is végül. Egyelőre csak annyira törekedtem, hogy a minimum működjön és meglepően kevés problémába futottam bele.

    Konfig lényegi része:

    Asus Z97I-PLUS
    Nvidia GTX TITAN 6GB
    Intel 4790K
    2 x 8GB ddr3
    Sata-s SSD

    Teljesen nulláról telepítettem az egészet, pucoltam a korábbi osx-es partíciókat és már APFS-re is formáztam rögtön. Az EFI-ről is töröltem minden korábbi Clover-es és osx-es dolgot.

    A Clover-t szinte alapbeállításokkal használom. A config.plist-be egyáltalán bele se nyúltam. Két drivert telepítettem hozzá pluszba, az ApfsDriverLoader-t, ami kell az APFS-hez, meg az AptioMemoryFix-et, ami kell az alaplapomhoz, hogy egyáltalán tudja bootolni az osx-et.

    Az összes kext-et a Clover alá tettem az /EFI/CLOVER/kexts/Other mappa alá, az S/L/E alatt lévőkhöz hozzá sem nyúltam. Így is működött eddig mind.

    Videokártya: Nvidia GTX TITAN 6GB, ez natívan támogatva van Mojave alatt is, megy mindenféle 3D meg Metal, semmit nem kellett csinálom vele.

    Vezetékes hálózat: I218V, ehhez kell az IntelMausiEthernet. Elvileg a kext bemásolásán kívül kellett volna több dolgot is csinálni a doksi szerint, de én azokat nem csináltam meg, így is működik.

    Hang: a videokártyán lévő Displayport-on keresztül használom, ehhez kellett két kext: AppleALC és Lilu. Ezeket is csak bemásoltam, nem kellett semmit configolni.

    Újraindítás, kikapcsolás, sleep simán megy anélkül, hogy bármit csináltam volna velük.

    Az említett kext-eken kívül még a FakeSMC van feltéve, semmi egyéb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák