Új hozzászólás Aktív témák

  • kushwavez

    Topikgazda

    válasz tlac #35804 üzenetére

    őszintén, NVRAM whitelistről sohasem hallottam még... elég abszurdnak találom...
    De ha nem volt natív NVRAM-od akkor eddig hogy ment? mármint... hát nem tudom, nehéz elképzelni mi folyik itt... :D

    Viszont a képen látható "diskX: device is write locked" sor spameket én is láttam (annyira nem figyeltem rá sohasem, szerintem minden gépem telepítésénél ott voltak, és pontosan emlékszem rá, hogy ugyan azok a sorok mint a linkekben levő képen látható), illetve az "apfs_vfsop_unmount" sor is volt. Ha jól sejtem a "done" után restart van. És ha megint jól sejtem akkor ezután jönne a 2nd stage és kezdené el az apfs sealt.

    Nekem többször volt egy olyan egyszerű problémám, hogy nem a jó Preboot-ot választottam ki. Az első reboot után nem a "Boot Mac OS X Install from <név> via Preboot"-ot választottam ki, hanem a "Boot Mac OS X from <név> via Preboot"-ot, ami a rossz boot entry volt, ezáltal a telepítőnek nem sikerült az apfs seal és egyszerűen folyamatosan restartolta magát (pontosan úgy ahogy leírtad).

    A fix az volt, hogy a telepítést az elejéről kellett kezdenem és a figyelni, hogy ezúttal a megfelelő boot entry-t válasszam ki. MINDEN alkalommal a "Boot Mac OS X Install from <név> via Preboot" entry-t kell kiválasztani amíg az el nem tűnik. Ellenkező esetben lehet újrakezdeni a telepítést.

    edit: még ha esetleg a SIP ki van kapcsolva akkor kapcsold be, és próbáld úgy újra a telepítést. Big Sur óta több dolog is bekerült a SIP védelme alá, asszem benne van az apfs snapshot seal volume is (vagy valami ehhez köthető, hirtelen nem jut eszembe). Például ha OTA frissítést próbálsz meg Big Sur alatt kikapcsolt SIP-el akkor az nem fog működni, pont a SIP kikapcsolt állapota miatt, nem tudja ellenőrizni a snapshot hitelességét (ki is írja a Rendszerjelentésben, hogy "apfs seal: broken")

    [ Szerkesztve ]

    Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13 

Új hozzászólás Aktív témák