Új hozzászólás Aktív témák

  • kushwavez

    Topikgazda

    válasz iater88 #36383 üzenetére

    Akármit választok ki a biosban az elején mindig a clover jön be.

    Ez biza érdekes. Tehát a BIOS nem talál semmi bootolhatót a Wines SSD-n és átugorva megy a másik SSD-re ahol a Clover bejön. Csak nem stimmel valami azon a Wines SSD EFI-n.

    A windosos ssd-t nem engedi felmountolni, mert akkor bejön a Tuxera üzenete, hogy hibernálva van és ha purge-t nyomok, akkor megvan az esélye hogy az egész elveszik... A Terminal pedig ezt írja: Volume on disk0s2 failed to mount. If you think the volume is supported but damaged, try the "readOnly" option.

    Az szerintem nem az EFI lesz. az EFI meghajtó az FAT32 és nem kell hozzá a Tuxera.

    a két meghajtónak külön EFI-je van. A maces SSD-n is van egy EFI (ált. disk0s1) - FAT32, 200 MB. A Windows-nak is van, ugye az a külön meghajtó, szintén EFI, FAT32, csak itt 100 MB (mondjuk disk1s1).
    Ha nincs ilyen, akkor valami nem stimmel.

    elküldenéd a diskutil list parancsra kidobott listát?

    Helyesebben a formázást megcsinálta, de utána azt írta, hogy "Nem sikerült sem új rendszerpartíciót létrehozni, sem meglévőt találni..."

    Igen, ezt a hibát kiszokta dobni ha két db EFI-t talál, nem tudja őket megkülönböztetni és errort dob. Ilyenkor két opció van, ignorálod az errort és továbbmész ha enged, vagy ahogy te is tetted, leveszed a másikat a telepítés idejére.

    Nekem nagyon úgy tűnik hogy egyszerűen valami nem stimmel a Win-es meghajtóval/efi-vel.

    És most ahogy írom eszembe is jutott egy fontos kérdés... A Windows az MBR vagy GPT (GUID)??? Ha MBR, akkor meg is van a hiba. Formázd a Wines SSD-d GPT/UEFI módba, majd úgy mehet a GPT UEFI Wines telepítés.

    Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13 

Új hozzászólás Aktív témák