Új hozzászólás Aktív témák

  • Gabady

    aktív tag

    válasz Gabady #37263 üzenetére

    Akinek azzal van problémája, mint nekem is, hogy van olyan 3.0 USB ami nem hajlandó csak 2.0-s eszközt vinni annak az alábbi lehet a megoldás a mappelésnél.

    Xhciunsupported.kext + USBinjectall.kext -re lesz szükség, amit hozzá kell adni az OC/kext mappához, illetve a config.plist-hez.
    Restart.
    Megnyitod a hackintoolt, majd USB fül, "Clear all" majd "Refresh" gomb.
    Ha ez megvan, akkor láthatod az USB portokat, zölddel jelölve az aktív portokat.
    Megnyitod a config.plist fájlodat, megkeresed a bootflageket és beleilleszted ezt a sort: " -uia_exclude_ss " majd mentés.(ezzel a paranccsal deaktiválod az USB3.0 portokat)
    Restart.
    Elindítod ismét a hackintoolt, USB fül, "Clear all", "Refresh" majd minden portba bedugod a kis USB2.0-s eszközöd, ekkor az összes portnál ahova bedugtad, zölden felvillan az a sor.
    Ha végigpróbáltad az összes portod, (ne feledkezzünk meg az usb-c portról sem!) megnyitod ismét a config.plist fájlodat és a bootflageknél módosítod a parancsot " -uia_exclude_hs " -re. Ekkora CSAK az USB3.0 port fog működni. FONTOS, HOGY HA USB BILLENTYŰD VAN, ILLESZD BE AZ ALÁBBI PARANCSOT IS: " uia_include=HS01,HS02" - HS01, HS02 a billentyűzet és egér portja, ezt nyilván a te gépednek megfelelően módosítsd!
    Restart.
    Mégegyszer megnyitod a hackintoolt, USB fül, és most az USB3.0-s eszközök jöhetnek.
    Miután itt is végigpróbáltuk az összes portunkat, szintén ki kellett hogy zöldüljön a portok sora.
    Ha ez megvan, nincs más dolgunk mint kijelöljük azokat a portokat, amelyek használaton kívüliek (nem zöldültek be) és töröljük őket "Delete".
    Ha ez kész, kiexportáljuk a mappelést, amit az asztalon láthatunk. Ezek közül a fájlok közül az "SSDT-UIAC.aml"-re lesz szükségünk, amit bemásolunk az OC/ACPI mappába és hozzáadjuk a config.plist fájlunkhoz. Illetve a bootflagekből kitöröljük az "-uia exclude hs " parancsot.

    Kész!

    Link a mappeléshez.

    *** Megane 2 2.0 16V *** iPhone 11 Pro - Airpods Pro 2 *** DellbookPro15,2 i5-6300U - 16GB DDR4 - UHD 520 - 500GB NVme *** Ryzen 7 5700X - 32GB DDR4 - RX6950XT - 480GB NVMe - 2TB NVMe - 2TB HDD ***

Új hozzászólás Aktív témák